Sport

2018.10.28. 16:36

Sényőről és Bátorból is elvitték a három pontot

Nyírbátor, Sényő - Az NB III. Keleti csoportjában mindkét, megyei csapatunk döntetlent érdemelt volna, ám hazai pályán vereséget szenvedett.

Nyírbátor, Sényő - Az NB III. Keleti csoportjában mindkét, megyei csapatunk döntetlent érdemelt volna, ám hazai pályán vereséget szenvedett.

Az első félidőben a kissé szokatlan felállásban játszó Sényőn átfutott a vendégcsapat, amit tetőzött néhány helyezkedési hiba, amivel teljesen megérdemelten 3-1-es vezetést szerzett a Putnok. A második félidőben rendezte sorait a hazai csapat, végig nyomás alá helyezte a vendégeket. Az ekkor mutatott játéka alapján minimum az ikszre rászolgált volna a Sényő, de sajnos a vendégek jól tördelték a játékot, húzták az időt, és a végén ők örülhettek.

Az első félidőben viharos széllel támogatott tiszaújvárosiak birtokolták többet a labdát, illetve veszélyeztették a Nyírbátor kapuját. Az erős szél mellett néhány játékvezetői ítélet is borzolta a kedélyeket. A második félidőre a szél alábbhagyott, így a hazaiak csak magukra számíthattak. Különösen azután, hogy a játékvezető szerint sárga lapot érő durva szabálytalanságot követően Pálinkás Gergő nem tudta saját lábán elhagyni a játékteret. Hogy még kaotikusabb legyen a helyzet, a 88. percben egy teljesen szabályos szerelést szabálytalannak ítélve egy értékesített büntetővel eldőlt a mérkőzés a vendégek javára. Összességében kijelenthető, hogy erősen döntetlen ízű szomszédvári rangadón olyan játékvezetői ténykedést láthattunk, amely ellentétes a fair play szellemével.

Labdarúgás: NB III., Keleti csoport, 12. forduló

Sényő-Carnifex–Putnok 2-3 (1-3)

Sényő, 300 néző, v.: Horváth M. (Nyerges, Farkas)

Sényő: Gagyi – Bodó, Klepács, Hadházi, Kristófi (Ruska, 71.), Lakatos, Fabu (Haburcsák, 78.), Marics (Phrakonkham, a szünetben), Kapacina K., Barcsay, Márton. Edző: Fiumei Viktor, Imrő László.

Putnok: Fülöp – Nyisalovits, Tóth Sz., Madarász (Varga M., 72.), Bene, Katona B., Czető, Süttő, Constantinescu, Csicsvári, Csirszki (Mezőssy, 90.). Edző: Koszta Péter.

Gól: Kapacina K. (21., 75.), ill. Bene (15.), Süttő (35.), Katona B. (40.).

Kiállítva: Hadházi (94. - Sényő).

Jók: Gagyi, Barcsay, Kapacina, ill. Bene, Süttő, Katona B.

Tudósított: Pehely Zoltán.

Imrő László: – Már az első perctől egymásnak estek a csapatok, paprikás hangulatú mérkőzés volt. Adtunk egy félidőnyi előnyt az ellenfélnek, bealudtunk két pontrúgásánál. A második félidei játékunk és a lehetőségek alapján a döntetlent mindenképpen megérdemeltük volna. Gratulálok a Putnoknak, további sok sikert nekik a folytatásban!

Koszta Péter: – Úgy gondolom, mezőnyben jobban játszottunk, az első félidőben eldönthettük volna a mérkőzést, a másodikban magunkra húztuk őket és volt egy-két meleg szituáció.

Nyírbátor–Tiszaújváros 0-1 (0-0)

Nyírbátor, 250 néző, v.: Fekete (Dobos, Kovács Z.)

Nyírbátor: Vasas – Reznek (Tóth M., 76.), Szegedi, Müller, Katona Gy., Vámos, Pálinkás (Scheibli, 66.), Benkő, Bagi (Sárosi, 89.), Fenyőfalvi, Terdik. Edző: Szilágyi Krisztián.

Tiszaújváros: Tóth Cs. – Fodor, Burics, Dajka, Pap, Nagy D., Bussy, Hussein (Faggyas, 86.), Illés, Kertész (Lipusz, 72.), Horváth T. Edző: Gerliczki Máté.

Gól: Nagy D. (89.)

Jók: Vasas, Fenyőfalvi, Müller, Pálinkás, ill. Fodor, Dajka, Burics, Nagy D., Pap.

Tudósított: Balla István.

Szilágyi Krisztián: – Köszönöm a játékosaimnak a küzdelmes hozzáállásukat, egy óriási játékvezetői tévedés nagyban hozzájárult a vendégek sikeréhez.

Gerliczki Máté: – Annak ellenére, hogy öt stabil játékosunk is hiányzott, végig irányítottuk a mérkőzést, nagyon sok helyzetünk volt, így igazságtalan lett volna, ha ma nem nyerünk. Remélem, hogy megoldódnak a nyírbátoriak gondjai!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!