Sport

2018.10.05. 09:07

Szpari - Eddig is benne volt a csapatban

Nyíregyháza - A Szpari edzője dicsérte a játékosait, és nem érti, miért nem jöttek eddig az eredmények.

Nyíregyháza - A Szpari edzője dicsérte a játékosait, és nem érti, miért nem jöttek eddig az eredmények.

A hét elején még nem nagyon lehetett pozitív képet festeni az NB II. utolsó előtti helyére sodródott Nyíregyháza Spartacusról, hiszen két hónapja nyeretlen volt a bajnokságban, ráadásul a listavezető Békéscsaba elleni mérkőzés előtt a vezetőség közös megegyezéssel szerződést bontott Bozsik Józseffel. Ebben a helyzetben, lényegében a semmiből az év meccsét játszva 6–3-as győzelmet arattak a piros-kékek.

– Sikerült feltüzelni a csapatot, jól kezdtük a mérkőzést – mondta a szerda este történtekről Lengyel Roland, a csapat megbízott edzője. – Mindenki átérezte a súlyát annak, hogy hol állunk a tabellán. Meg kell említeni, hogy javarészt Bozsik Józsi munkája van ebben, már öt hónapja építettük ezt, eddig is megvoltak a lehetőségek a csapatban. Hogy miért nem jöttek az eredmények, azt nem tudjuk megfejteni, tegnap végre kiszakadt a gólzsák.

Ez rangadó volt

Nem is akármilyen meccsen! A Szpari úgy lőtt hat gólt a csabaiaknak, hogy az egész szezonban csak hetet szerzett eddig.

– Ez a párosítás mindig egy keleti rangadó, lehetett rá számítani, hogy nem lesz lefutott, még ha a tabella azt is vetítette volna előre – folytatta a tréner. – Most a góllövéssel és a helyzetkialakítással sem voltak gondok, hátul is stabilan játszottunk. Az egész kulcsa, hogy egységesek voltunk. Nagyon fontos, hogy a szurkolók mellénk álltak, ami még nagyobb önbizalmat adott. Ez lett belőle.

A magabiztosság szemmel látható volt, nemcsak a gólszerzésben, hanem a mezőnyjátékban is jeleskedtek a futballisták és a testbeszédük is erről árulkodott.

– Ha huszonöt perc után három góllal vezet egy csapat, akkor könnyebben lehullanak a terhek – fejtette ki Lengyel Roland.

– Dicséret illeti a csapatot, amiért azt is elbírta mentálisan, amikor három nulláról egy gólra zárkózott az ellenfél. Két nagyon szép gólt lőtt a Békéscsaba, de egyébként Fadgyasnak nem nagyon volt védeni valója. Ilyen játékkal nem lehetett más a vége, csak a győzelem.

Örömre üröm

A szerda esti fiesztát beárnyékolta, hogy a kitűnően játszó Gyurján Bence térde a hajrában megsérült. Ugyan pontos diagnózis még nincs, az edző elmondása szerint nagyon valószínű, hogy a csapat hosszú hónapokra elveszítette a játékost.

- MK -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!