Sport

2018.10.09. 11:51

Szupervonat, remek kezdés

Sanghaj - Fucsovics Márton győzelemmel indította a hetet és a sanghaji tornát.

Sanghaj - Fucsovics Márton győzelemmel indította a hetet és a sanghaji tornát.

Pekingből egy párját ritkító gyorsvasúttal utazott Fucsovics Márton (hétfőtől a 42. a világranglistán) Sanghajba a kínai turnéjának második helyszínére. A fotója tanúsága szerint a szuperszerelvény 351 km/órás sebességgel is száguldott, 4 és fél óra alatt megtéve az 1250 kilométeres utat. A nyíregyházi teniszező szerencsésen megérkezett a Kelet-kínai-tenger melletti huszonnégymilliós metropolisba.

Visszavágott a vereségért

A szállodájától egyórányi utazásra van az a teniszcentrum, ahol a Rolax Sanghai Master elnevezésű ATP-1000-es keménypályás tornát (7 086 700 dollár) rendezik. Marci a hét végén edzett, hétfőn pedig már pályára is lépett és visszavágott a hét és a négy évvel ezelőtti vereségekért a bosnyák Damir Dzumhurnak (39. a világranglistán) Fucsovics Márton (hétfőtől a 42.). Korábban future-, illetve challengerversenyen találkoztak. Marci fantasztikusan játszott, egyszer sem veszítette el adogatójátékát, bréklabdát is csak hármat kellett hárítania. Neki is három adogatáselnyerési esélye akadt, de abból kettőt valóra váltott. Előbb az első szettben 2:1-es vezetésénél, aztán a másodikban 4:4-nél, ami után már „csak” ki kellett szerválnia a mérkőzést.

– Új verseny, más körülmények, más labda, gyorsabb pálya, mindig nehéz egy nap alatt átállni, ráadásul Dzumhur egy kelletlen, mindig nagy harcos, stabil ellenfél, de ma fejben és játékban is fölé tudtam kerekedni. Örülök a mai teljesítményemnek. Kedden már a második forduló Gojowczyk ellen, akinek ez a pálya nagyon fekszik, mert gyorsan és laposan játszik és ezen a borításon nagyon megcsúsznak az ilyen ütések. Nehéz mérkőzés lesz, maihoz hasonló összeszedett játékra lesz szükségem – írta közösségi oldalán Fucsovics Marci.

Azt is hozzátette, hogy mivel a top 50-es játékosoknak megsűrűsödik a doppingellenőrzés, Marcinak is ez már az ötödik volt az elmúlt öt hétben.

Német lesz az ellenfél

A legjobb 32 között Fucsovicsra a világranglista 70. helyén álló német Peter Gojowczyk vár, aki vasárnap este a 12. helyen kiemelt amerikai Jack Sockot búcsúztatta. Fucsovics Gojowczykkal eddig kétszer találkozott, az idei genfi torna döntőjében Marci győzött 6:2, 6:2-re, míg három évvel korábban, a US Open selejtezőjében Gojowczyk diadalmaskodott 6:2, 6:0-ra.

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!