Sport

2018.10.18. 09:26

Tiszavasvári: több olyan játékosa van a felnőtt csapatnak, akik 5-6 évesen itt kezdtek el focizni

Tiszavasvári - A Tiszavasvári megszerezte az első győzelmét, de nem érné be ennyivel.

Tiszavasvári - A Tiszavasvári megszerezte az első győzelmét, de nem érné be ennyivel.

A Tiszántúli Takarék megyei I. osztály 10. fordulójában két nyeretlen csapott össze egymással és az addig sereghajtó Tiszavasvári 1–0-ra legyőzte a Gyulaházát. A győztes számára ez alighanem a szezon eddigi legfontosabb meccse volt.

– Úgy éltük meg – helyeselt Nagy István, a Tiszavasvári edzője. – Nagyon fontos volt már a siker a csapatnak. Nehéz mérkőzés volt, mentális tartásunkat mutatja, hogy nyerni tudtunk. Úgy gondolom, hogy reális esélyünk van a bennmaradásra. Ha tovább folytatjuk az elkezdett munkát, akkor minden feltétel adott, hogy a vonal felett legyünk a bajnokság zárásával. A csapatok egy része változó teljesítményt nyújt, bízom benne, hogy az ilyeneket meg tudjuk verni.

Végigjárták a ranglétrát

Nagy István a mérkőzés után köszönetet mondott az egyesületnél dolgozó utánpótlás­edzőknek is.

– Az a célunk, hogy hazai nevelésű játékosokkal harcoljuk ki a bennmaradást – mondta a tréner. – Lassan kezd látszani annak a hozadéka, ami elindult néhány évvel ezelőtt. Egyre több olyan játékosa van a felnőtt csapatnak, akik öt-hat évesen itt kezdtek el futballozni és végigjárták a ranglétrát. Tóth Lacika tavaly még serdülő volt, Lakatos Gyula eddig az ifjúsági csapatban pallérozódott, most alapembernek számítanak. Száraz Ádám és Holozsnyák Ádám visszajöttek, ők is próbálnak segíteni.

MK

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!