Sport

2018.10.30. 10:26

Videó: A világ egyik leggyorsabb gólját lőtte a kemecsei gyorstüzelő

Kálmánháza - A kezdőrúgás után nyolc másodperccel már gólnak örülhettek a kemecseiek Kálmánházán.

Kálmánháza - A kezdőrúgás után nyolc másodperccel már gólnak örülhettek a kemecseiek Kálmánházán.

Aki éppen csak betoppant a kezdés után a Kálmánháza-Kemecse meccsre, meglepve tapasztalta, hogy a kálmánháziak középkezdése nem az első megmozdulás a megyei másodosztályú bajnokin, hanem azt megelőzte egy elképesztően gyors találat. Mindössze 8 másodperc kellett a világ egyik leggyorsabb akciógóljához: a sípszót követően hátragurított labdával a jobb szélen szöktették Szathmári Sándort, aki szinte teljesen a kapuvonalig futott, ahonnan „lehetetlen szögből” laposan kilőtte a kapus által szabadon hagyott rövid sarkot.

– Én is meglepődtem – vallotta be a 23 esztendős csatár, akit Szacsának becéznek a társai. – Ilyen gyors gólt még sosem szereztem. De ha már egy ilyen indítást kaptam, köszöntem a lehetőséget, és kihasználtam a helyzetet. Eléggé kisodródtam, megcéloztam a kaput, aztán jöhetett a gólöröm. Nem tudom, hogy milyen pályafutás áll előttem, azonban az biztos, hogy aligha lesz még hasonló élményben részem. Erre nem lehet készülni, itt minden apró részletnek klappolni kell.

A Pannónia Zrt. csoport 12. fordulójában lejátszott meccset végül a Kemecse 6-2-re nyerte meg az újonc otthonában. Ezzel továbbra is veretlenül állnak az élen.

– Egyértelmű célunk a bajnoki cím és a feljutás. Ehhez minden feltétel adott. Az anyagi háttér stabil, a társaság régóta együtt van, és a pályán kívül is jól megértjük egymást. Legközelebb a második helyezett Rakamaz érkezik hozzánk, a rangadón is szeretnénk nyerni – mondta Szathmári Sándor, akinek Neumann Gábor és Nagy Sándor voltak az első edzői, aztán tagja volt a Szpari-keretének Lucsánszky Tamás idejében, majd Nyírbátorba szerződött, de egy keresztszalag-szakadás miatt sokat kihagyott, aztán Fehérgyarmaton, Szakolyban és Mátészalkán folytatta, jelenleg második évét tölti Kemecsén. Hét góllal járult hozzá az őszi meneteléshez. A Kálmánházán szerzett találata viszont kiemelkedik az összes többi közül, hiszen még az interneten is nagy utat járhat be – hála az éber játékvezető-ellenőr Ficze István videofelvételének.

Félpályáról tüzelő skót

Ha valaki rákeres a világhálón a világ leggyorsabb góljára, akkor a skót Clydebank-Maryhill meccset dobja ki a kereső. Eszerint Nyugat-Skócia bajnokságának első osztályában rögtön a kezdőrúgás után Gavin Stokes kihasználta, hogy az ellenfél kapusa túlságosan kinn áll, és a legurítást követően nemes egyszerűséggel a félpályáról a Clydebank kapujába lőtt. Mindez mindössze 2,1 másodperc alatt játszódott le.

LTL

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!