Sport

2019.03.27. 10:55

Közel félezren léptek szőnyegre a nemzetközi versenyen

Nyíregyháza - Diósgyőrbe került Nyíregyháza Nagydíja, a Nyírsport SE kapta a Mr. Tus-vándorserleget.

Nyíregyháza - Diósgyőrbe került Nyíregyháza Nagydíja, a Nyírsport SE kapta a Mr. Tus-vándorserleget.

– Ez a mostani jelenleg a legnagyobb létszámú vidéki utánpótlás-birkózóverseny – mondta Komáromi Tibor háromszoros világbajnok, olimpiai ezüstérmes birkózó, a Magyar Birkózó Szövetség szakmai alelnöke.

Tette mindezt szombaton Nyíregyházán a Tiszavasvári úti sportcsarnokban több száz birkózópalánta előtt a Nyírsport SE által szervezett III. Mr. Tus nemzetközi meghívásos kötött- és szabadfogású versenyen. A találkozón négy ország 413 versenyzője indult, öt szőnyegen tizenhét bíró irányításával gyűrték egymást a fiúk, a leányok és a felnőttek.

Dr. Hegedűs Csaba olimpiai és világbajnok, a verseny név­adója bejelentette, hogy egy Mr. Tus-vándorserleget is alapított, dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere Nyíregyháza Nagydíját ajánlotta fel a csapatverseny győztesének.

A Nyírsport SE hagyományos hat különdíja idén eggyel több lett, hiszen két legfiatalabb versenyző volt, a három és fél éves Lakatos ikrek (Diósgyőri BC). A legeredményesebb külföldi versenyző Lőrinc Magor (Székelyudvarhely), a legeredményesebb hazai Kazinczy Bálint (Eger), a legeredményesebb nyíregyházi Maros István (Nyírsport SE) lett. A Miss Tus címet a diósgyőri Koleszár Evelin, míg az ifj. Mr. Tus címet Felkai Ben­degúz (ESMTK) nyerte el. A csapatversenyben a Diósgyőri BC végzett az élen az ESMTK és a Kazincbarcika előtt. A Mr. Tus-vándorserleget a Nyírsport SE kapta.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!