Labdarúgás

2021.12.08. 09:48

Bernd Storckot nevezték ki a Genk új vezetőedzőjévé

Bernd Storckot nevezték ki a belga élvonalban jelenleg nyolcadik helyezett KRC Genk labdarúgócsapatának vezetőedzőjévé.

A klub kedd esti közleménye szerint a német tréner – aki korábban a magyar válogatottat is irányította – az idény végéig szóló szerződést írt alá, hosszabb együttműködésre vonatkozó opcióval.

Az 58 éves Storck legutóbb a Dunaszerdahelynél volt vezetőedző, onnan közös megegyezéssel áprilisban távozott. A magyar válogatottat 2015 júliusától 2017 októberéig irányította, ebben az időszakban a nemzeti csapat előbb kijutott a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságra, majd ott csoportelsőként került a nyolcaddöntőbe. A szakember magyarországi szerepvállalása után két belga együttes, a Mouscron és a Cercle Brugge vezetőedzőjeként is tevékenykedett.

Genki elődjét, John van den Bromot az elmúlt hetek sikertelensége és a nem megfelelő eredmények miatt hétfőn menesztették.

Az együttes sorozatban öt mérkőzésén maradt nyeretlen, kiesett a Belga Kupából, az Európa-ligában egy fordulóval a főtáblás küzdelmek zárása előtt csak harmadik a csoportjában, a bajnokságban pedig már 15 pont a lemaradása a listavezető Royale Union Saint-Gilloise-zal szemben.

Borítóképünkön Bernd Storck.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!