Jegyzet

2021.09.24. 15:00

...de több erdőzúgás

M. Magyar László

Ötven évet várt hazánk arra, hogy ismét vadászati világkiállítást rendezhessen. Bátor tettre vállalkoztak a szervezők, hiszen Magyarországon mind a mai napig nagyon felemás a vadászok társadalmi megítélése. Talán ez a nagyszabású bemutató a kételkedőket meggyőzi arról, hogy szükség van a vadászokra, szükség van a vadgazdálkodásra, hogy a természet sokszínűsége és egyensúlya fennmaradjon.

A vadászattal foglalkozók is természetbarátok, természetvédők, s nekik is az a céljuk, hogy mindezt továbbadhassák unokáiknak, dédunokáiknak. Az erdő csendje, az állatvilág életének megfigyelése pihentetően, frissítően hat Nimród utódaira is, s függetlenül attól, hogy ejtettek-e vadat vagy nem, feltöltődve térnek haza. Frappánsan fogalmazta meg mindezt az életérzést és tevékenységet Széchenyi Zsigmond: „A vadászat: vadűzés és erdőzúgás, de több erdőzúgás.”

Megyénk is otthont ad a világkiállítás egyik vidéki helyszínének: Vásárosnaményban három héten keresztül lesznek különböző szakmai és kulturális programok – tiszteletben tartva a vadászat több évszázados hagyományát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!