Kultúra

2020.07.28. 15:13

Komoly eredmények, régóta nem látott kulturális pályázati sikerek Tokajban

Januárban nevezték ki dr. Fintor Gábort (a Fesztiválkatlan ügyvezetőjét) a tokaji Kulturális Központ, Németi Ferenc Városi Könyvtár vezetőjének. Az intézmény (mint ahogyan minden más) az eltelt hat hónapból közel három hónapot a pandémia miatt csendesen töltött (rendezvények szempontjából). Ettől függetlenül a pályázatok terén komoly sikereket tudhat magáénak a tokaji kulturális élet.

Tokaj Város Vegyeskara rendszeres résztvevője a helyi rendezvényeknek Tokajban, fotó: Erdős József

Forrás: Tokaj Város Vegyeskara rendszeres résztvevője a helyi rendezvényeknek Tokajban

Fotó: Erdős József

„Örömteli hír Tokaj kulturális életében, hogy a Kulturális Központ, Németi Ferenc Városi Könyvtár 60 millió forint támogatást nyert az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt pályázatokon az elmúlt időszakban. Ez az összeg azért jelentős, mert hosszú évek óta ilyen mértékű támogatást nem kapott a város kultúra címszó alatt” – ismertette az intézmény vezetője, aki személyesen „írta” a projekteket. Dr. Fintor Gábor azt is hozzátette, hogy ezt eszközfejlesztésre, közösségi rendezvényekre, az adventi programokra és a Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok megszervezésére fordíthatják.

Rúzsa Magdi ismét koncertezik Tokajban, de látható lesz A Pál utcai fiúk zenés változata is

A tokaji kultúra fontos helyszíne az országosan elismert Fesztiválkatlan („Ahol a minőség, a kultúra és a gasztronómia találkozik.”). „Július utolsó napján közkívánatra újra itt lesz a már évek óta visszatérő vendég, a L'art pour l'art társulat, akik az Embert a falvédőről című legújabb előadásukat hozzák el Tokajba” – árulta el dr. Fintor Gábor. A Zemplén Fesztivállal közös szervezésben augusztus 19-én az István, a király rockopera, augusztus 22-én pedig Rúzsa Magdi koncertje látható majd a Katlanban. Augusztus 29-én a Pannon Várszínház egyik legnépszerűbb produkcióját, A Pál utcai fiúk zenés játékot nézhetik meg az érdeklődők Kelet-Magyarország legnagyobb szabadtéri színházában.

További információk és programok: www.fesztivalkatlan.hu

 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!