Szponzorált tartalom

2021.08.06. 07:04

Jól halad a felújítás

A Tiszavasvári úti felüljáró déli oldal még idén elkészül, a téli üzemben ismét négy sávon lehet majd közlekedni.

Régóta várt felújítást kezdett meg áprilisban a KE-VÍZ 21 Zrt. Nyíregyházán. A Tiszavasvári úti felüljáró amolyan köldökzsinórt jelent a megyeszékhely és a Kertváros, illetve a környező bokortanyák között.

A kivitelezés a megfelelő ütemben halad, az egyik leglátványosabb munkafolyamat, a tizenhat, egyénként 22,8 méteres gerenda beemelése volt. Ez már a múlt és sorra jönnek a betervezett munkafolyamatok.

A felüljáró déli oldalán lévő új pályalemezt és konzolt már kibetonozták, utóbbit leszigetelték és elkezdődtek a járdaszegély megépítéséhez szükséges előkészítő munkálatok. A konzolra ráhelyezkedő hídszegély járda a régitől jóval szélesebb lesz, több mint 3,5 méteres.

A munkálatok nagy szakmai kihívást jelentenek, hiszen a közúti és a vasúti forgalom is folyamatos az építkezés alatt, ráadásul a felüljáró alatt és felett is nagyfeszültségű vezeték található, ami miatt szigorú biztonsági előírásokat kell betartani.

Habár a felújítás miatt a 2*1 sávra szűkülő forgalom valamelyest lelassíthatja a haladást, az arra közlekedők példaértékű türelmet és megértést tanúsítanak nap mint nap.

A tervek szerint az irányonkénti egysávos közlekedés addig tart, míg a déli oldalt teljesen meg nem építik az új aszfaltrétegekkel együtt. Ezután átterelik a forgalmat az elkészített déli oldalra és az északi oldalon fognak aszfaltot marni, majd a technológiailag szükséges és megelőző munkálatok után, itt is új aszfaltréteget fognak teríteni. A téli üzemre várhatóan szünetel majd a munka, akkor a felüljáró teljes felületén, ismét négy sávon lehet közlekedni.

Tavasszal a felüljáró északi felén folytatódik a felújítás, hogy a munkálatok befejeztével egy szélesebb, biztonságos gyalogos közlekedést biztosító járda készüljön, amelyen később akár kerékpárutat is kialakíthatnak.

(PR CIKK)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában