PR CIKK

2022.07.14. 08:05

Az antivírus szoftverek jelentősége napjainkban

Címkék#alh_szon

Manapság az online tér különösen sok veszélyt rejt magában. Digitális eszközeink folyamatosan ki vannak téve a különféle vírusoknak, kártevőknek, melyek súlyos problémákat okozhatnak. Vírusirtó szoftverek alkalmazásával viszont megóvhatók rendszereink, és személyes adataink is biztonságban tudhatók.

Forrás: www.codeguru.hu

Szükséges vírusirtót használni? 

A digitális kártevők gyarapodásával egyre nagyobb figyelmet kell fordítani eszközeink védelmére. Előfordulhatnak olyan szélsőséges esetek is, amikor teljes vállalkozások dőlnek romba egy-egy rosszindulatú vírus következtében. A munkánk mellett személyes adataink is illetéktelenek kezébe kerülhetnek. Ennek kiküszöbölése érdekében célszerű már a kezdetekkor felszerelkezni korszerű antivírus szoftverrel. 

A CodeGuru antivírus szoftverek digitális termékkulcsát kínálja, mint például Kaspersky, Avast, Panda, Bitdefender. A vállalati és a magánszféra is teljes körű védelmet igényel. Sokféle módszer létezik adathalászok és vírusok ellen, azonban a vírusirtók képviselik a legjelentősebb védelmet. 

Nem is kérdés tehát, hogy szükséges-e antivírus szoftvert alkalmazni, hiszen akárkivel megtörténhet, hogy kártevőbe botlik. A rendszerek sebezhetők, mindig fel lehet fedezni biztonsági rést, apró hibát, amelyet előszeretettel kihasználnak a rosszakarók. 

Profi megoldás, biztos védelem 

A leghatékonyabb és legbiztosabb módszer a zsarolóvírusokkal és egyéb kártevőkkel szemben, ha naprakész antivírus szoftver fut eszközeinken. Ezek többsége komplett védelmet nyújt, használatuk pedig egyszerű, mindenféle informatikai tudás nélkül is könnyen kezelhetők. 

Az alábbi funkciók biztosítottak egy modern vírusirtó által: komplett vírusvédelem, mely magába foglalja a zsaroló és kémszoftverek elleni védelmet is. Hálózati támadással szembeni védelem, webkamera védelme, jelszókezelés, felhőalapú szolgáltatások védelme, SPAM-szűrő. Ezeken felül elérhető szülői felügyelet opció és fájlok titkosítása igény szerint. Kiemelt területnek számít az online bankolás biztonsága, védelme. 

Az ingyenes változatok legnagyobb hátránya, hogy általában nem teljesek, bizonyos funkciók korlátozottan vagy egyáltalán nem használhatók a free verzióban. Emiatt célszerű fizetős, komplett szoftvert választani, minden elérhető megoldásával együtt. 

Az összes eszköz védelme

Személyes adataink mellett digitális eszközeink is veszélyben vannak. A vírusok akár használhatatlanná is tehetik őket. Fontos, hogy mindig naprakész vírusirtó szoftvert alkalmazzunk, az összes készüléken. Laptopon, asztali számítógépen, tableten, okostelefonon egyaránt. Gondoljunk kényes adatainkra, üzleti terveinkre, munkáinkra. Egy támadás mindent romba dönthet. 

Látható, hogy az informatikai fejlesztésekkel a vírusok is egyre cselesebbé váltak. Olykor szinte észrevétlenül férkőznek a rendszerbe. 

Kockáztatás helyett válasszuk a felkészült, előrelátó szemléletet! Biztosítsunk maximális védelmet minden készüléken.

(PR CIKK)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!