Hirdetés

2023.11.29. 13:24

Köszönet az áldozatos munkáért

November 12. A Szociális Munka Napja

PR cikk

Mátészalka Város Önkormányzata a Szociális Munka Napja alkalmából rendezett ünnepségen köszöntötte a szociális intézmények dolgozóit.

Ekkor adták át a város Pro Caritate díját, melyet Murguly Árpádné vehetett át, aki a Szatmári Egyesített Szociális és Egészségügyi Alapellátási Intézményeknél 1988-tól, szinte annak megalakulása óta végzi pontos, lelkiismeretes munkáját. Pályája elején még titkárnőként írta a leveleket és a kollégák beadványait az intézmény egyetlen számítógépén, amely akkor még újdonságnak számított. Majd úgy döntött, hogy bővíti tudását, és visszaül az iskolapadba. Így 2006-ban szociális gondozó és ápoló végzettséget szerzett. Jelenleg a szociális étkeztetésért felel. Precizitását dicséri a kifogástalan adatszolgáltatás, a nyilvántartások pontos, naprakész vezetése, mert olyan nem fordulhat elő, hogy valaki az ő hibájából ne kapja meg a napi ebédjét. Folyamatosan részt vesz karitatív rendezvényeken, ott van a segélycsomagok kiosztásánál, de az adományok gyűjtéséből is kiveszi a részét. Az intézmény rendezvényeinek lebonyolításába is aktívan bekapcsolódik. A nyári szünetekben szervezett napközis táborok állandó segítője.

Derűs, kiegyensúlyozott, nyílt, őszinte ember, akire mindig lehet számítani. Kollégái, akikkel jó kapcsolatot ápol, tisztelik emberségéért, segítőkészségéért. Gyakran fordulnak hozzá mindennapi megoldandó problémáikkal, melyet ő mindig szívesen meghallgat, és segít azok megoldásában, tanácsokkal látja el őket. Ismereteit, tudását folyamatosan bővíti, szakmai továbbképzések, tanfolyamok, személyiségfejlesztő tréningek állandó résztvevője. Hitvallása ez a Tankcsapda idézet lehetne:

„Ha akarod, suttoghatsz,/Nekem az is elég, hogy halljam,/És én majd ott leszek,/És segítek, ha baj van.”

(PR-Cikk)

Elismeréséhez szívből gratulálunk!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!