szon-sportoldal

2008.07.10. 14:41

Focibírók kemény tatai tesztje

<p>Megyénket hárman képviselik: Takács János, Bendik Gábor és L. Tóth Lajos. Az ibrányi Kulcsár Judit egyetlen magyarként vesz részt a franciaországi női labdarúgó U 19-es EB-én, a finálé egyik aszisztense.</p>

Ahogyan a játékosoknak, úgy a játékvezetőknek sem maradt sok idejük a pihenésre a nyáron. A központi és megyei tréningek már három hete tartanak az egységesen biztosított edzésterv alapján, s a szezonra való közvetlen felkészülést szolgálja a július 11-13. között Tatán megrendezésre kerülő edzőtábor is.

Megyénket hárman képviselik: Takács János, Bendik Gábor és L. Tóth Lajos készült keményen a vizsgára. Az ibrányiKulcsár Judit nem lesz ott, hiszen egyetlen magyarként vesz részt a franciaországi női labdarúgó U 19-es EB-én, a fináléban ő az egyik aszisztens. Az MLSZ JB elnökségi tagjaként Hajdó Attila is hivatalos a találkozóra.

A táborban ezúttal egyszerre találkoznak az első két osztályban működő játékvezetők, asszisztensek és ellenőrök, valamint tapasztaltszerzés céljából ott lesznek a megyei JB-elnökök is.

A kötelező elméleti és fizikai teszt teljesítése várhatóan már senkinek sem jelent gondot. Érdekesség, hogy hazánkban először az NB I-es keret valamennyi játékvezetője nem az országos, hanem a legmagasabb nemzetközi fizikai követelményeket fogja teljesíteni.

A résztvevők első kézből ismerhetik meg a közelmúltban befejeződött Eb szakmai tapasztalatait, hiszen három előadás erejéig meglátogatja a tábort Jaap Uilenberg, az UEFA JB nagy tekintélyű tagja is.

A különböző szakmai és jubileumi díjakat, valamint az UEFA Conventionban eredményesen dolgozó személyeknek és megyéknek járó elismeréseket Dunai Antal, az MLSZ alelnöke adja majd át.

- Mán László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!