szon-sportoldal

2008.11.17. 10:12

A baktaiak sorozata folytatódott

<p>Kiválóan játszott a csapat, nagyszerű taktikát dolgozott ki a tréner – a kettő együtt pedig meghozta a Baktalórántháza VSE NB II-es futballcsapatának újabb hazai győzelmét.</p>

A szombati 3–0-ás siker nem akárki ellen született meg, hiszen a Cegléd idegenbeli mérlege imponálóbb volt, mint a baktaiak hazai mutatója. Míg Kovács János legénysége öt otthoni győzelemmel és egy vereséggel várta a meccset, addig a Pest megyeiek öt idegenbeli diadal mellett egy döntetlent értek el. Eddig...

– A siker értékét valóban az a tény növeli, hogy egy idegenben eddig remeklő gárdát fektettünk két vállra – állapította meg Kovács János. – Ráadásul az ősz egyik legjobb játékával, amihez foghatót talán csak a Makó és a Kazincbarcika elleni meccsen nyújtottunk. Nagyon készült belőlünk a Cegléd, már pénteken Nyíregyházán éjszakáztak, szerették volna tovább nyújtani remek idegenbeli sorozatunkat. Persze, a mi szándékunk sem volt más a hazai mérlegünkkel, és most derült ki, ebben a mezőnyben mennyit is ér egy győzelem, hiszen az igen sűrű középmezőnyben telelhetünk.

A baktai tréner egy meglepőt húzott a mérkőzésen, Tolnai Tamásnak ugyanis más dolga sem volt, mint a ceglédi házi gólkirályt, Medgyesi Lászlót árnyékként követni. Ez olyan jól sikerült neki, hogy a második félidő elején, amikor a vendégek csatára az oldalvonal mellett cipőt cserélt, akkor sem mozdult mellőle...
– Szó szerint azt mondtam a védőnknek, hogy még a mellékhelyiségbe is el kell kísérnie Medgyesit – szólt a Tolnaihoz inézett taktikai utasításról Kovács János. – Amolyan vegyes védekezés volt ez, amelyre azért is volt szükségünk, mert Cegléd kulcsembere nemcsak a gólszerzésben jár az élen, az ellenfél játékát is alaposan meghatározza. Mással, így például a pontrúgásokkal is igyekeztünk meglepni az ellenfelet, két-három rosszabbul sikerült szöglet után új variációt vettünk elő, amelyből nyomban szereztünk két gólt. Ezt követően felszabadulttá vált a csapat, az egy egy elleni párharcokat kellő agresszívitással végig megnyertük, így nem maradhatott el a győzelmünk.

A bajnoki szezon zárása ellenére a baktaiak játékban és edzésben maradnak, hiszen a Ligakupában még három mérkőzés vár rájuk, igaz az eredetihez képest némileg felgyorsított tempóban: szombaton a Ferencvároshoz látogatnak, a Kecskemét elleni hazai meccs december 6-ről előrejön november 25-re, míg a zárás 29-én lesz Fehérváron.

Szabó az élen

Három baktai játékos várta négy-négy góllal az őszi zárómérkőzést. A Szabó Róbert, Illés László, Kozma József trióból a Cegléd ellen végül előbbi kettő talált be, Szabó ráadásul duplázott, így ő telelhet a házi góllövőlista élén. A két fejesgóllal jelentkező támadó jó úton jár a „címvédés” felé, hiszen az előző bajnokságban is ő volt a legeredményesebb tíz találattal.

- Bodnár Tibor -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!