szon-sportoldal

2008.11.30. 09:45

A Tisza-csoport nagy hullámzói

<p>A Nyíregyháza Spartacus II nyolc győzelmet és hét döntetlent ért el a labdarúgó NB III. Tisza-csoportjában, ezzel a hetedik pozícióban zárta az őszi szezont.&#160;<A href="http://www.szon.hu/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/a-tisza-csoport-nagy-hullamzoi/cn/szon-news-km_01-20081130-094709"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /></A></p>

Mindent lehet mondani a Nyíregyháza Spartacus II-es számú csapatára, csak azt nem, hogy „olaszos” lenne. A Szpari tartalékgárdája ugyanis egyetlen döntetlent sem produkált az NB III. Tisza-csoportjának őszi szezonjában, a nyolc győzelem és a hét vereség a hetedik helyhez volt elég.

Balogh Zoltán edző legénysége amúgy is hullámzóan szerepelt, a gyengébbeknek vélt ellenfelektől többször kikapott, az élcsapatok ellen viszont felmutatott néhány bravúrt.

– Azzal a céllal vágtunk neki a bajnokságnak, hogy a tavalyitól jobban szerepeljünk és a dobogó környékén végezhessünk – árulta el Balogh Zoltán. – Ennek érdekében megpróbáltuk megerősíteni a keretet, visszatért Tuzsérról Fakete Ádám, Ur László és Simon Gergely, érkezett Puskás Dávid Mezőkövesdről, Tóth György Debrecenből, Varga Krisztián Ibrányból és az ifiből öt futballista. Ehhez mérten az ősszel elért eredmény csalódás a számunkra, nagyon hullámzó volt a teljesítményünk, győzelmeinket általában váratlan vereségek követték.

Az okok között nyilván ott van az, hogy fiatal csapatról van szó, de félre a találgatással, a tréner megpróbált megoldást találni erre a kérdésre.

– Egész ősszel nagyon sok volt a sérült és beteg játékosunk, a főiskolai elfoglaltságok miatt pedig rengeteg az edzéskihagyás – mondta Balogh Zoltán.

– Ezen kívül akadt olyan játékos, akinek beilleszkedési gondja volt, ám mindez nem mentség a gyengébb szereplésre. Az a csapat, amely idegenben győzi le a Várdát és magabiztosan az őszi első Nagyecsedet, a mezőnyből egyedüli csapatként öt gólt szerez a Berettyóújfalu és négyet a Létavértes ellen – ráadásul mindkettőnek idegenben –, az nem engedheti meg magának, hogy a mezőny második felében végzett csapatok ellen annyi pontot elhulajtson, mint azt mi tettük.

Mint látható a tréner kritikusan szemléli csapata telejsítményét, nyilván az egyéni értekelésekkel sem tesz ez másként.

– Egyedül Fekete Ádámot lehet megdicsérni, őt is elsősorban a góljai miatt – így Balogh Zoltán. – Illetve még Sánta Tibor kapust, aki 17 évesen kétszer volt beugró és mindkét alkalommal jól teljesített. Az egyéni teljesítmények is igen hullámzóak voltak, ehhez egy adalék: csak négy meccsen fordult elő, hogy nem kaptunk gólt, viszont hatszor is, hogy nem találtunk be az az ellenfelek hálójába. Egy biztos, a tavasszal sokkal kiegyensúlyozottabb teljesítményre lenne szükségünk az előrelépéshez.

Szabályozás

A Sparatcus II az élvonalbeli nyíregyházi csapat tartalékgárdája, tehát az NB I-es gárdából is foglalkoztathat játékosokat. Az erre vonatkozó szabály rögzíti, hogy az 1986. január 1. után született játékosok egy fordulóban akár mindkét csapatban szerepelhetnek, de csak három megkezdett félidőt. Az ettől idősebb futballisták egy játéknapon csak az egyik csapatban szerepelhetnek.

 

- Bodnár Tibor -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!