szon-sportoldal

2008.11.03. 17:30

Ragaszkodnak a Vác elleni hagyománmyokhoz

<p>Immár végérvényesen védjegyévé vált a Baktalórántháza VSE–Vác NB II-es futballbajnokiknak, hogy a hazai csapat 0–1-ről nyeri meg a mérkőzést a Dunakanyarból érkezett riválisa ellen.</p>

Így volt ez 2005 és 2007 őszén valamint szombaton is, azzal a különbség, hogy amíg az első két alkalommal 3–1 lett az eredmény, ezúttal „csak” 2–1. Mindezt Kovács János, aki valamennyi jelzett meccset átélte a baktai kispadon, cseppet sem bánja.

– Nem kezdtük rosszul a mérkőzést, még a kihagyott tizenegyes után is akadtak szép támadásaink – mondta a Vác-verő tréner, aki a rivális szakemberei közül Gergely Károly és Verebes József után most Tóth János gratulációját fogadhatta. – Ezért jött váratlanul a vendégek vezetése, és ha Sándor Gábor nem védi ki a látogatók tizenegyesét, akkor nagy bajba kerültünk volna. Szerencsére a meccs fordulópontjai nekünk kedveztek, hiszen Rakóczi még a legjobbkor, szünet előtt egyenlített, a hajrában pedig sikerült bevinnünk a győztes találatot. Kicsit dühítő, hogy egymást követő két hazai bajnokin hibázunk büntetőt, szerencsére a mi kapusaink is jó százalékkal hárítják az ellenfelek tizenegyeseit. Nagyra tartom a játékosokat, hogy a Tököl elleni botlást leszámítva hozzák a hazai meccseket, úgy, hogy közben a hétközi, Ligakupa-kötelezettségeknek is eleget teszünk.

Ami az utóbbit illeti, erre a hétre is jut belőle egy, a REAC elleni hazai mérkőzés szerdán 13.30-tól esedékes.

- Bodnár Tibor -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!