szon-sportoldal

2008.12.16. 06:15

Transzban a Traiskirchen ellen

<p>A Marso-Vagép Nyíregyháza KK az esztendő utolsó tétmérkőzésén, szerdán a Közép-európai Liga négyes dönjtőjébe jutásért lép pályára az osztrák bajnokság listavezetőjének otthonában.</p>

Gyógyír lehetne a bajnoki gyengélkedésre, ha Marso-Vagép NYKK férfi kosárlabdacsapata kiharcolná a Közép-európai Ligában (CEBL) a négyes döntőbe jutást. Ehhez nem kell mást tennie, mint szerda este (tényleg este, hiszen fél nyolckor kezdődik a parti) győzni az osztrák Traiskirchen otthonában. Ha ez sikerül, akkor Kmézics Zoran legénységének helye lesz a nemzetközi sorozat január közepén esedékes végjátékában.

– Eddig is komolyan vettük ezt a sorozatot, és most, hogy egy győzelemnyire állunk a négyes döntőtől, is mindent megteszünk a sikerért – mondta Kmézics Zoran, a nyíregyháziak edzője. – Úgy fejeződik be ez az év, ahogy eddig alakultak a dolgaink, hiszen most is van egy sérültünk: Zoran HelbichAusztriában sem tud fellépni. Nagy érvágás ez számunkra, futballhasonlattal élve, a védekezésünket tekintve olyan ez, mintha a kapust kellene kivennünk a csapatból, mert az Körmenden újra kiderült, hogy nélküle nagyon sebezhetőek voltunk a palánk alatt. Ami viszont bíztató, a hétfői edzéseken sokkal frissebben mozogtak a játékosok, mint korábban, szemmel láthatóan jót tett nekik a hétvégi pihenő.

A CEBL idei kiírásában a Traiskirchen elleni hazai meccsel kezdte meg a szereplését az NYKK. Október 8-án, az évad első tétmeccsén 98–85-re nyert a Nyíregyháza, éppen annyira, amennyire az eddigi utolsó tétmeccsen, a Körmend elleni pénteki bajnokin kikapott.

– Felfrissítettük annak a meccsnek a tanulságait, így tudjuk, egy kellemetlen stílusban játszó, fiatalokból álló, hárompontos dobásokra építő ellenfélről van szó – így Kmézics mester. – Nehezen boldogultunk a vajkezű Vay ellen, aki három-négy különböző pozícióban is használható kosaras. A Traiskirchen harmadmagával vezeti az osztrák bajnokságot, legutóbbi találkozásunk óta erősödött, hiszen igazoltak egy centert. Ismétlem, Helbich távolléte nem javítja az esélyeinket, de megpróbáljuk pótolni, mert nagyon sokat javítana a csapat megítélésén, ha az esztendő utolsó tétmeccsén kiharcolnánk a CEBL négyes döntőjébe jutást.

Határon innen

A nyíregyházi küldöttség kedden

közelítette meg a mérkõzés helyszínét.

Mivel Traiskirchen nincs túlontúl messze a magyar–osztrák

határtól, ezért az NYKK-stáb Sopronban

szállt meg, Kmézics Zoran kedd délután

és szerdán délelõtt is tart tréninget

a soproni sportcsarnokban, az ebéd utáni pihenõt

követõen pedig irány a Bécs melletti

kisváros.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!