szon-sportoldal

2011.10.05. 13:03

A vállműtét után is vállalja

A történtek ellenére Göncz Bertalan még a futballpályára és a vadászlesre is vissza szeretne térni.

A történtek ellenére Göncz Bertalan még a futballpályára és a vadászlesre is vissza szeretne térni.Ha az ember túl van már a negyvenkettőn is, de még futballozni szeretne, akkor a törekvéseit nem feltétlenül segíti egy olyan sérülés, amely műtéttel végződik. Márpedig Göncz Bertalan, a Tiszakanyár elnyűhetetlen futballistája így járt: edzésen, egy ütközés következtében olyan szerencsétlenül landult a földön, hogy elszakadtak a szalagok a bal vállában. A korábbi nyíregyházi közönségkedvenc, a Kisvárdán, Rakamazon, Sényőn, Demecserben és Tuzséron is megfordult játékos kedden feküdt a műtőasztalra, és ha minden jól megy, csütörtökön már el is hagyhatja a kórházat.

– Ártalmatlan volt a szituáció, felugrás közben meglöktek, és mivel úgy estem, hogy nem tudtam a kezemet letenni, ezért a vállamon landoltam – idézte fel a múlt heti tréning balszerencsés pillanatát Göncz Bertalan. – Hallottam egy reccsenést, a vállamat mozgatni sem tudtam, az ügyeletes orvos, doktor Elek Emil pedig azt a hírt közölte, hogy elkerülhetetlen a műtét. Szerencsére már túl vagyok rajta, egy-két héten belül óvatosan elkezdhetem a mozgást is, és a szezon végefelé talán már pályára is léphetek.

Egy év, két műtét

Ezek szerint „csak” a szalagok szakadtak, Göncz Bertalan eseményekben és meccsekben gazdag pályafutása a baleset következtében nem törik ketté.

– Szeretnék még játszani, de belátom, hogy nem rám épül már a csapat – folytatta a páratlan futóteljesítmény okán csak a háromtüdejű jelzővel is felruházott játékos. – Olyan vagyok, mint a jó úttörő: ahol tudok, segítek. Ha kell és igényli, akkor edzőnk, Koskovits György munkáját támogatom, a vezetők pedig rám bízták az U13-as csapat irányítását is. A műtét nem akadályoz meg abban, hogy az ő meccsükön már ott legyek a hétvégén. Amúgy szerencsésnek mondhatom magam, hogy pályafutásom során többnyire elkerültek a sérülések, tavaly óta viszont rám jár a rúd, hiszen előbb a térdemet kellett operálni, most pedig jött ez a baleset. Aggaszt még, hogy a beavatkozás miatt nemcsak a futballnak, hanem másik szenvedélyemnek, a vadászatnak sem tudok egy ideig hódolni, hiszen nem tudom megtámasztani a puskát. Siettetni nem fogom a visszatérést, de biztos vagyok benne, hogy látnak még engem a futballpályán és a vadászlesen is.

Dzsudzsákhoz hasonlóan

A közelmúltban Dzsudzsák Balázs szenvedett hasonló jellegű sérülést, mint Göncz Bertalan – illetve mégsem. A válogatott középpályásának a kulcscsontja tört el, a tiszakanyári játékosnak pedig a szalagjai szakadtak el, és bár utóbbi sem kellemes, de valamivel enyhébb fokú sérülés. A műtét során egy lemezt építettek be, amely ideiglenesen helyettesíti az elszakadt szalagokat.

- Bodnár Tibor -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!