szon-sportoldal

2011.11.18. 12:55

A szigeti gólgyáros

A Nyíregyházáról a másodosztály Nyugati csoportjába került támadó a gólkirályi címre is esélyes lehet.

A Nyíregyházáról a másodosztály Nyugati csoportjába került támadó a gólkirályi címre is esélyes lehet.Kilenc góljával egy nyíregyházi születésű és nevelésű fiatalember áll a második helyen a másodosztály Nyugati csoportjának a góllövőlistáján. A korosztályos válogatottak ranglétráját megmászó  már lassan egy éve, hogy a Szigetszentmiklósi TK labdarúgója, és a támadónak a jelek szerint jót tett a levegőváltozás, hiszen az eredményesnek mondható tavasz (7 gól) után az ősz eddigi része méginkább kiemelkedő. Legalábbis az egyéni produktum alapján, hiszen a szigetszentmiklósi csapat jelenleg a 13. helyen áll a tabellán.

– A télen kölcsönben kerültem Szigetszentmiklósra, hiszen akkoriban a ragyogóan teljesítő Bajzát Péter, Andorka Péter csatársor mellett kevés lehetőség jutott nekem a Szparinál – mesélt a klubváltásról Fekete Ádám. – Jól ment a játék tavasszal, megkedveltem a csapatot, a vezetőkkel is jó lett a viszonyom, így a nyáron kölcsönösen megfogalmazódott az igény a folytatásról. Akkoriban nagyon bizonytalan volt a helyzet a Nyíregyháza Spartacus körül, és bár volt egy alacsonyabb osztályú osztrák lehetőségem is, végül sikerült elérnem, hogy szerződést bontsak a Szparinál. Való igaz, csapatként szerepelhetnénk jobban is, de nagyon szoros a mezőny, ha az utolsó két mérkőzésünkből jól jönnénk ki, akkor látványosan előreléphetnénk a tabellán

Van egy jó hírünk a támadónak: az utolsó fordulóban a Paks (igaz csak a II) lesz az ellenfél, márpedig a Tolna megyei csapatnak (igaz, az I-nek, az élvonalban) rendre gólt rúg Fekete Ádám. A másik ellenfél meg szombaton a listavezető MTK lesz.

Jön a kedvenc ellenfél

– A Paks elleni meccsekről tényleg szépek az emlékeim, bízom benne, hogy ezen a szinten is gyarapíthatom majd ellene a a góljaim számát – így Fekete Ádám. – Csalódott lennék, ha a hátralévő két meccsünkből bármelyiket is elveszítenénk, minimum négy pontot remélünk a két összecsapástól. Horváth Ferenc személyében nagyon jó kezekben van a csapat, az egykori válogatott támadó nekem személyesen is nagyon sok újdonságot tud mutatni, korábbi edzőnkről, Várhidi Péterről is tudtuk jól, hogy érti a mesterségét. Hogy a pozíciónk mégsem olyan kedvező, az annak köszönhető elsősorban, hogy nagyon sok pontot veszítettünk a meccsek hajrájában kapott gólokkal.

A csatár eddigi tíz őszi fellépésen elért kilenc találata talán ahhoz is elegendő, hogy élvonalbeli csapatok is felfigyeljenek a teljesítményére.

– Hallottam már érdeklődőkről, de a klubvezetés kezében van a döntés – beszélt a témáról a 23 esztendős futballista. – Nyilván szeretnék még magasabb szinten futballozni, de ha a szigetszenmiklósi elöljárók úgy gondolják, hogy még nem éri meg engem eladni, akkor szívesen maradok. Ebben az esetben egy jól sikerült tavaszi szezon méginkább növelheti az ázsiómat.

Lesi a hazai híreket is

Nyíregyházi nevelésűként és jelenleg szigetszentmiklósi játékosként Fekete Ádámnak kellő rálátása van arra, hogy a másodosztályban a Keleti vagy a Nyugati csoport-e az erősebb. Emellett mennyire jutnak el a főváros közelébe a Spartacusszal kapcsolatos aggodalamra okot adó hírek?

– Más-más stílust képvisel a két csoport, ez tény – véli Fekete Ádám. – Keleten több a harcosabb, amolyan „csípek, rúgok, harapok” stílusú csapat, és olykor nagyobb a tudásbeli különbség is a gárdák között. A nyugati csoportot inkább játszó csapatok alkotják, és jóval kiegyenlítettebb a mezőny, itt aztán tényleg bárki megverhet bárkit. Természetesen képben vagyok a Szparinál történteket illetően, hiszen gyakran érdeklődök, és így hozzám is eljutnak a hírek. Sajnálom, hogy nem a legszebb napjait éli a klub, de bízom benne, hogy korábbi csapatomnak is jól sikerül az őszi hajrája, és ebben az esetben tavasszal már a jobb helyezésekért lehet versenyben. Akárcsak mi.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!