szon-sportoldal

2012.01.27. 10:09

Belekre Leveleket tettek

Belek - Takács János és dr. Kulcsár Judit törökországi edzőtáborban készült a szezonra.

Belek - Takács János és dr. Kulcsár Judit törökországi edzőtáborban készült a szezonra.Megint elküldték melegebb éghajlatra a játékvezetőket, ők pedig éltek a lehetőséggel. Zsinórban negyedik alkalommal utaztak az ország top játékvezetői és asszisztensei Törökországba januárban. Az edzőtábor ezúttal is elérte a célját: a résztvevők egybehangóan állítják, hogy kellőképpen ráhangolódtak a közel egy hónap múlva kezdődő tavaszi szezonra.

Családias légkörben, jó hangulat

– Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy mind a négy alkalommal elutazhattak Antalya tartományba, ezúttal a beleki Hotel Arcadia volt a főhadiszállásunk – említette Takács János, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyedüli NB I-es játékvezetője, akinek az elmúlt év végén a Zalaegerszeg–Diósgyőr találkozó volt a 33. élvonalbeli mérkőzése. – Újdonság az előzőekhez képest, hogy ezúttal Belekben velünk töltöttek el egy hetet az első osztályú ellenőrök is, közös szakmai programok keretében elemeztük az őszi szezon tapasztalatait, hogy minél kisebb hibaszázalékkal tudjunk teljesíteni a jövőben. Noha még csak február végén folytatódik a bajnokság, elvileg már most készen állunk szellemileg és fizikálisan, a hátralévő időben a szinten tartás a cél.

Szinten unikum a korábbi törökországi edzőtáborozásokhoz viszonyítva a hölgyek jelenléte, aktív munkája. A nemzetközi kerettag játékvezetőket és asszisztenseket hívták meg, ekképpen az ibrányi kötődésű dr. Kulcsár Judit is tevékeny részese lehetett a beleki rendezvénynek.

– A hazai edzőtáborokban megszokott, hogy a férfiakkal közös szakmai képzést kapunk, ám az rövidebb időtartamú és nagyobb létszámú. Családias légkörben, jó hangulatban minden nap több órányi előadással frissíthettük és fejleszthettük a tudásanyagunkat, emellett napi rendszerességgel pörgős edzések részesei lehettünk. Számomra egyszerre volt öröm és megtiszteltetés, hogy ott lehettem – mondta végezetül a FIFA-kerettag asszisztenshölgy. 

Még most sincs elnök

Bő egy évtizedes regnálás után november végén lemondott a játékvezetői bizottság elnöki posztjáról Hajdó Attila. Pályázatot írtak ki a megüresedett pozícióra. Egyelőre még nincs döntés az utódlásról, viszont az idő sürget. Ugyanakkor az élet nem állt meg: javában tart az alapfokú tanfolyam (több mint ötven fő részvételével!), megrendezték a hagyományos játékvezetői labdarúgótornát Leveleken, és közeleg a frissítő kurzus.

- L. Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!