szon-sportoldal

2012.02.06. 15:53

Németh Károly csak előre tekint

Az új mester szerint megtiszteltetés és kihívás a Spartacus edzőjének lenni.

Az új mester szerint megtiszteltetés és kihívás a Spartacus edzőjének lenni.A focivilágot ugyan nem rengette meg a hír, de azért kiérdemelte a vártatlan minősítést az, hogy Németh Károly lett a Nyíregyháza Spartacus NB II-es focicsapatának vezetőedzője. Hasonló titulussal már bírt nemrégiben, igaz akkor a Hajdúböszörményt irányította, majd újfent a megyében edzősködött.

- Brekk János közölte velem, hogy ez az elképzelése. Mivel a törekvései szimpatikusak voltak, és sok mindenben hasonlóan gondolkodunk, így végül igent mondtam a felkérésre. Nem volt könnyű döntés, mert időközben az utánpótlásvonalon már elkezdtem egy folyamatot, ám egy megyebeli edzőnek a Szpari kicsiben, olyan mint az országban a Fradi. Számomra megtiszteltetés a Spartacusnál dolgozni, igaz voltam már a klubnál edző, de az régen volt és most teljesen más a helyzet. Ez egy nagy kihívás, és én érzek magamban annyi erőt, hogy stábbal közösen megfeleljünk ennek.

Nagy szakmai kihívás

Dicséretes ez a fajta hozzáállás, ám igen nagy szakmai kihívás vár Németh Károlyra és kollégáira. Egyrészt igazából most kezdődik a munka, három hét múlva pedig már bajnoki, másrészt a csapat kerete sem állt össze, és akkor még finoman fogalmazunk.

- Én nem akarok visszafelé nézni és magyarázkodni az időre és egyebekre. Ez a helyzet, ezt kell megoldani. Mindent tudásommal arra fogok összpontosítani, hogy érjük el azt, amit kitűztünk. Jó pár napja három-négy órákat alszom, mert meg kell felelni a kihívásnak. Az alapokról kezdünk, szombaton is csak azért játszottunk a műfüves tornán, mert egy Szparinak minden körülmények között ki kell állnia. Keményen fogunk dolgozni, és amennyiben azt a mentalitást, amellyel mi állunk hozzá sikerült átültetni a játékosokba, akkor nyert ügyünk lehet. Igaz nyakunkon a bajnoki rajt, ám nekünk nem az első három fordulóban kell megnyerni minden meccset. Tudjuk, hogy a tavaszi szezonban e legfontosabb cél az, hogy maradjunk az NB II-ben, aztán nyáron már majd a továbblépésen dolgozzunk. Bízom benne, hogy a megyei focibarátok, a Szpari szimpatizánsai méltányolják majd elszántságunkat, buzdítanak majd bennünket és és türelemmel lesznek.

Hétfőn délelőtt a Filo focicsarnokban tréningezett az együttes, ezen a héten ugyanitt és a stadion műfüves pályáján lesznek a foglalkozások. Remélhetőleg mihamarabb erősödik majd a keret és a lehetőségekhez mérten a legacélosabban várja majd a ceglédi nyitányt.

- Mán László -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!