szon-sportoldal

2012.04.15. 09:37

Újabb egy pont idegenből

Korán vezetéshez jutott a Spartacus Szegeden, ám a hazaiak egyenlíteni tudtak.

Korán vezetéshez jutott a Spartacus Szegeden, ám a hazaiak egyenlíteni tudtak.

Labdarúgás. A hosszú utat követően szombaton kora délután eső fogadta Szegeden a Nyíregyháza Spartacus focistáit. Az SZVSE-pályán kívül és belül is rendőrök és rendezők hada várta a drukkereket, minden bizonnyal botránytól tartva. A két együttes a jogelődök mérkőzéseit is beszámítva harmincegyedszer feszült egymásnak. A nyíregyháziaknál Szilágyi, valamint a névnapos Minczér sérülése is rendbe jött, és a Brekk-legénység számára jól indult a meccs, hiszen Vinicius hamar a kapuba talált. Igazából meg sem emészthették a csapatók a vendégvezetést, rövidesen jött a válasz, Orosz Márk lövése druszáján, Mészároson irányt változtatott, és megtréfálta a vetődő Baloghot.

Ezzel szint újra kezdődőtt a mérkőzés, a vendégek a védekezésre koncentrálva időnként el-eljutottak a hazai kapuig, de többre nem futotta. A házigazdáknál a játékrész hajrájának kezdetén Kis szabadrúgása megpattant a sorfalon, a történéseket jó szögből látó vendégkispad tagja már-már elkönyvelték az újabb gólt, ám Balogh parádés vetődéssel kitenyerelte a bal alsó sarokba tartó labdát.

A második játékrészben tovább űzte-hajtotta játékosait Tóth Bálint, a szegediek múlt hét elején kinevezett új edzője, időnként igencsak vehemensen, egyszer még egy flaska vizet is a kihajított a pálya széléről, éppen a kispadjához. Szilágyiék továbbra is igyekeztek lezárni a területeket, amikor ez nem sikerült, akkor tudott meg-megvillanni Orosz, vagy Kis.

A hazai mezőnyfölényt szerencsére nem tudta gólra váltani a kiesés ellen menekülő Tisza-parti alakulat. A Szpari előrejátéka erőtlen volt - pedig miként az első játékrészben, ebben is könnyen zavarba lehetett hozni a hazai védelmet jelentősebb - góllal kecsegtető helyzetet nem sikerült kialakítani. Elmaradtak a kapura lövések is, pedig a Tisza-partiak cerberusa is sebezhetőnek tűnt. Így aztán maradta a döntetlen, ami mindent egybevéve reálisnak mondható eredmény. A Szpari ezzel idegenben továbbra is veretlen, ám az újabb egy ponttal ismét nem sikerült közelebb kerülni a középmezőny derekához.

KM-ML

[poll id="144"]

Mentő gurult a pályához

A mérkőzés alatt végül a szópárbajokon kívül nem történt komolyabb incidens, ám a második félidő első negyedórája végén mentő gurult a vendégszektorhoz. Információink szerint egy nyíregyházi hölgyszurkoló lett rosszul, el is ájult. A mentők rövid ideig ápolták, majd kórházba szállították, ahonnan még szombaton este saját felelősségére távozott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!