szon-sportoldal

2012.10.09. 08:41

Az lesz a riasztó, ha formába lendül

Éles István kilenc gólnál a bajnokságban, holott nem úgy megy neki a játék, ahogy szeretné.

Éles István kilenc gólnál a bajnokságban, holott nem úgy megy neki a játék, ahogy szeretné.Eddig csak egyesével „csepegtette” a találatokat Éles István – vasárnap viszont teljes üzemmódra váltott. A gyulaházi futballista futószalagon gyártotta a gólokat: a délutáni műszak végére négyet alkotott, éppen annyit, amennyivel a megyei első osztályú csapat kényelmesen megnyerte a kótaji összecsapást (2–4). A többszörös bajnoki gólkirály ott tart, hogy jószerivel senki nem vágta magát hanyatt legújabb alkotásától, az elmúlt években ugyanis rendre előrukkolt hasonló előadásokkal.

Ugyanakkor  riasztó fejleményként lehet a soros ellenfelekre, ha a támadó felveszi a korábbi időkben megszokott tempót és ismét kettesével, hármassával kezdi el mattolni a kapusokat. Így is kilenc gólnál jár, holott...

– Nem igazán vagyok jó formában – vágott azonnal a közepébe Éles István. – Több összetevője van ennek, fáradtság, talán kis kedvetlenség, egyszerűen nem úgy sült semmi, ahogy szerettem volna. Bántott, hogy  nem ment a játék, annál is inkább, mert tisztában vagyok azzal, a vezetők is többet vártak tőlem. Nem ehhez szoktam, és a legfőbb problémát az okozta számomra, nem tudtam, pontosan mi a baj. Ráadásul a csapatnak is alig két-három jó meccse akadt idáig. Bár keveset edzettem, az elmúlt napokban már akadtak javulásra utaló jelek: a kótaji meccs elején éreztem, hogy friss vagyok, igyekeztem sokat mozogni. Nem agyaltam közben, jöttek a gólok egymás után. Azt azért hozzátenném, ha kikap a csapat, közös a felelősség, ha győzünk, az a csapat érdeme: én ahhoz kevés vagyok, hogy egyedül nyerjek meg meccseket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!