szon-sportoldal

2012.10.09. 08:36

Spongyát a múltra: elég volt a piálásból!

A tarpai Simon Szabolcs leszámolt régi énjével: tizenegy találattal vezeti a  csoport góllövőlistáját.

A tarpai Simon Szabolcs leszámolt régi énjével: tizenegy találattal vezeti a  csoport góllövőlistáját.Benőtt a feje lágya. Persze, jobb későn, mint soha. Simon Szabolcs huszonöt esztendősen döbbent rá: ez így nem mehet tovább! A megyei másodosztályban szereplő Tarpa futballistájáról, helyesebben vásott múltjáról sok mindent elárul a ráaggatott „Unicum” becenév. A csatár dicséretére szóljon, nem szégyellt beszélni az eltékozolt évekről – arról, hogy nem róla mintázták meg a sportszerű életmód mintapéldányát.

Ennek azonban vége. Olyannyira, hogy a most „futó” bajnoki évadban, nyolc fordulót követően tizenegy találattal biztosan vezeti a Carmo-csoport góllövőlistáját.

Emlékezzünk csak! Az augusztusban munkába álló tréner, Szécsi Zoltán két hónapja kerekperec kijelentette: itt az idő, hogy a megye megismerje néhány tarpai labdarúgó nevét. Imhol az első fecske.

– Leszámoltam a régi énemmel: elsősorban letettem a poharat, elég volt a piálásból – szögezte le Simon Szabolcs. – Három évet biztosan elpocsékoltam, jóval előrébb tarthatnék, sajnos, ezen már nem lehet változtatni. Felesleges rágódni a történteken, talán elég legyen annyi: : 2009-ben gólkirály voltam a megye háromban, aztán a tavalyi szezont is elszúrtuk a tarpai csapattal, de idén minden más lesz! Elkezdtem normálisan edzeni, közben folytam tizenkét kilót. Egyrészt a komoly célok motiváltak, nem mellesleg a nyáron érkezett Szécsi Zoltán edző rendet rakott a fejemben, no meg a helyi akadémistáknak sem mutathatok rossz példát. Mindenki tudja, hogy bajnokságot szeretnénk nyerni,  amihez szeretnék nagy mértékben hozzájárulni, legfőképpen minél több góllal. Azért nehogy azt higgye bárki, hogy csak magammal foglalkozom, nekem édes mindegy ki talál a kapuba, csak a csapat nyerjen. Úgy érzem, támogatnak a vezetők, bíznak bennem, amit ilyen előélet után meg kell, hogy háláljak. Hogy hány gól a célom? A 25. forduló után megmondom... Egyébként pompa minden.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!