szon-sportoldal

2014.04.27. 16:44

Tekerj a múzeumba!, avagy Bringajális Vasváriban

Tiszavasvári - A május eleji hosszú hétvégén színes programokkal és érdekes kiállításokkal várja látogatóit a Vasvári Pál Múzeum.

Tiszavasvári - A május eleji hosszú hétvégén színes programokkal és érdekes kiállításokkal várja látogatóit a Vasvári Pál Múzeum.

Május elsején, csütörtökön délelőtt „Bringajális" - Tekerj a múzeumba! elnevezéssel családi kerékpáros szabadidős rendezvényre invitálják a családokat a múzeum előtti Szentmihály térre. Lesz kerékpáros ügyességi verseny, KRESZ-teszt, lángosevő verseny és biciklis felvonulás. Az esemény együttműködő partnere a Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Rendőrfőkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya és a Tiszavasvári Rendőrkapitányság. A rendezvény ideje alatt a rendőrség munkatársai a helyszínen felállított információs sátorban várják a kerékpárosok kérdéseit, észrevételeit. A délelőtti program a Magyar Kerékpáros klub által idén 13. alkalommal meghirdetett a kerékpározást népszerűsítő Bringázz a Munkába! (BAM) kampányhoz kapcsolódik. A kerékpárral érkezőket ajándéklufival várják a szervezők.

– A nap további részében a rézfúvószene kapja a főszerepet. Az idén 20 éves fennállását ünneplő Tiszavasvári Városi Fúvószenekar emlékezetes fellépéseiből és vidám pillanataiból nyílik fotókiállítás az emeleti térgalériában. A kiállítást Dohos László nyugállományú ezredes, a Magyar Honvédség főkarmestere, Liszt-díjas karnagy, Tiszavasvári díszpolgára nyitja meg. Kora délutántól a Szentmihály téri fedett zenepavilonban rendezik meg az Fúvószenekarok Nyíri mezőségi Találkozóját. Az első alkalommal életre hívott rézfúvós találkozón fellép a mezőkövesdi, demecseri, hajdúböszörményi, balmazújvárosi zenekarok mellett a helyi fúvószenekar is. A rendezvényt a helyi Musical Tanoda zenei egyvelege zárja – újságolta Balogh Tamás közművelődési és sajtóreferens.

- KM -


A Tisza menti térségének egyik legnagyobb kiugrási lehetősége lehet az érintetlen természeti környezet a sokszínű és gazdag növény és állatvilág, és a folyó menti települések kulturális, gasztronómiai sokszínűsége.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!