szon-sportoldal

2015.11.26. 20:00

Fatum-Nyíregyháza - Egy szettnyi eksztázis

Nyíregyháza - A szerb csapat kettős győzelemmel búcsúztatta a kupasorozattól a Fatum-Nyíregyházát.

Nyíregyháza - A szerb csapat kettős győzelemmel búcsúztatta a kupasorozattól a Fatum-Nyíregyházát.

Hogy a szerb nem egy halvérű nemzet, azt már jónéhány sportsemény bizonyította. Mindemellett masszívan tatja magát ama álláspont, hogy akkor képesek a legjobbat nyújtani, amikor arra igazán szükség mutatkozik. Szemben a magyarokkal, akik nem egyszer nyert helyzetben hasaltak el, mert egyszerűen agyon nyomta őket a tét... Nos, a Jedinstvo Stara Pazova a 3:1-es előny birtokában érkezett a Fatum-Nyíregyháza elleni női röplabda Challenge-kupa visszavágóra, ami egyet jelentett azzal: a házigazdának csak akkor lehetett esélye a különbség eltüntetésére, ha megingathatatlan teljesítményre képes.

Nem így alakult. A felek ugyanis szinte hajszálra lekorírozták az első meccsen történteket. Akkor, miként most is a Pazova szerzett vezetést, egyenlített a Kőhalmi-társulat, majd az ellenfél további két felvonás behúzásával kiharcolta a győzelmet. Belemerülve a részletekbe, a második szett volt az, amely megdobogtatta a nyírségi szíveket. Ebben a periódusban öt pontos hátrányt dolgozott le sziszifuszi munkával Fatum, és Ramdin kíméletlenül értékesítette a játszmalabdát. Előtte és utána kiderült: a vajdaságiak acélosabb együttest alkotnak, ráadásul semmit nem bíztak a véletlenre. Mint azt megsúgták, időközben újabb két hölggyel erősítették soraikat, nehogy kellemetlen meglepetésbe fussanak bele.

Hát nem futottak. Azzal, hogy a harmadik etapban felülkerekedtek, két legyet ütöttek egy csapásra. Eldöntötték a párharcot, ugyanakkor megtörték a hazaiakat. Mert bár a hatalmas bombákkal előrukkoló Valdezzel az élen küzdöttek a nyíregyháziak, a látogatók csendesen, de annál hatásosabban végezték feladatukat, olyannyira, hogy a cseresorból bevetett játékosokkal is „bedarálták” a Fatumot, vagyis megérdemelten folytathatják kupamentelésüket.

KM-KT

Röplabda: női, Challenge-kupa, visszavágó

Fatum Nyíregyháza –Jedinstvo Stara Pazova (szerb) 1:3 (-11, 24, -14, -16)

Bem-iskola, 350 néző, v.: Ivkovic (horvát), Tyubilov (orosz)

Nyíregyháza: Sitku T. 1, Erdősné 1, Ribeiro 10, Sikos P. 6, Vén E. 2, Valdez 16. Csere: Tóth F. (liberó), Erdős Zs., Ramdin 9, Sitkey 1, Kundrák 1. Edző: Kőhalmi Richárd.

Stara Pazova: Sakrajdija 6, Mrdak 14, Medarevics 5, Trivunovics 16, Budrovics 2, Jovanovics 14. Csere: Djukanovics, Petrov (liberók), Vujnovics, Jakics 7, Jurisics 1, Vulin. Edző: Jovo Cakovics.

Ász: 5–9. Rossz nyitás: 9–12.

Továbbjutott: a Jedinstvo Stara Pazova kettős győzelemmel, 6:2-es összesítéssel.

Mesterszemmel

Kőhalmi Richárd: – Kishitűen kezdtünk, majd a második szettben eksztázisban játszottak a lányok, ennek eredménye volt a részsiker. Sajnos, a folytatásban túl sokat hibáztunk, így nem tudtuk még inkább megszorítani az ellenfelet.

Jovo Cakovics: – Bebizonyítottuk, hogy jobb csapat vagyunk. Ezúttal komplett kerettel játszhattunk, a a végén már a ránk váró bajnoki rangadóra is tartalékoltunk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!