szon-sportoldal

2016.04.22. 13:51

Kisvárda Master Good - Most is támadnának!

Kisvárda - Ha nem is mondják ki a kisvárdaiak, de vasárnap a labdarúgó NB II-ben jelentős meccs vár rájuk a Mezőkövesd ellen.

Kisvárda - Ha nem is mondják ki a kisvárdaiak, de vasárnap a labdarúgó NB II-ben jelentős meccs vár rájuk a Mezőkövesd ellen.

Ilyen fura időpontban (15 óra 10 perces kezdés – a televízió kérésére) és akkora tétért sem játszott még bajnokit a Kisvárda Master Good, mint vasárnap. Az előtte egy hellyel és két ponttal álló Mezőkövesddel szemben igazi ki-ki mérkőzést vívhat az NB II újonca, amely győzelem esetén elfoglalhatja helyét a dobogón és nyíltan bejelentkezik a feljutásra.

– Én pedig úgy gondolom, hogy a Mezőkövesd számára lesz ez a tavasz mérkőzése, nekünk csak egy a sok közül – mondott ellent Soós Imre, a kisvárdaiak vezetőedzője. – A Mezőkövesd és a Zalaegerszeg az a két csapat, amelyik a már bajnoknak tekinthető Gyirmót mellett nyíltan bejelentkezett a feljutásért, és ha a Kövesd veszítene ellenünk, akkor a zalaiak újra négy ponttal húzhatnak el tőlük. Számunkra ugyanaz a cél ezen a meccsen, mint az összes többin: győzelemre törekedni, nem ellentmondani annak, hogy miénk a bajnokságban a legtöbb szerzett gól és kiszolgálni a közönségünket.

Ősszel ugyancsak ország-világ előtt játszott a két csapat, akkor a Várda idegenben nyert 1–0-ra. Mezőkövesden azóta már a korábbi szövetségi kapitány, Pintér Attila az edző, vele kerültek újra feljutásközeli helyzetbe a matyóföldiek.

– Sokkal szervezettebb lett a Mezőkövesd játéka, azt látni, hogy mindenki tudja, mit miért csinál – jellemezte az ellenfélnél történt változásokat Soós Imre. – A biztos védekezésből indulnak és gyors kontrákra törekednek, a stabilitás az első. Mi viszont nem engedünk az elveinkből, úgy készülünk, hogy támadni fogunk.

Legutóbb a Soroksár ellen mintha túllihegték volna a tévés meccsel járó előkészületeket a várdaiak – 3–2-es vereség lett belőle. Sikerült tanulni abból?

– Mi a győztes és a vesztes meccsekből egyaránt tanulni akarunk, a budaörsi győzelem alkalmával kapott gólunkat is kielemeztük, és bevéstük a kobakokba, hogy miként lehet elkerülni a hasonló szituációkat. Igen, a Soroksár ellen nagyobb volt a felhajtás a kelleténél, ebből is okulva készültünk a mérkőzésre – mondta a tréner.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!