szon-sportoldal

2016.04.14. 12:26

Marso-Nyíregyháza - Megfontolva támadni, sok pontot dobni

Nyíregyháza - Szegeden az osztályozó pályaelőnyének kiharcolását tarthatja életben a pénteken pályára lépő Marso-Nyíregyháza férfi kosárlabda-csapata.

Nyíregyháza - Szegeden az osztályozó pályaelőnyének kiharcolását tarthatja életben a pénteken pályára lépő Marso-Nyíregyháza férfi kosárlabda-csapata.

Nincs mit számolgatni, pontosabban van, de akárhogyan csűrjük-csavarjuk: a Marso-Nyíregyháza számára csak akkor marad meg az esély, hogy pályaelőnyből kezdje a bentmaradásról döntő osztályozós párharcot a férfi élvonal alsóházában, ha pénteken nyer ​Szegeden, szombaton a Jászberény kikap otthon a MAFC-tól, az utolsó körben pedig a nyíregyháziak is legyőzik a berényieket. A középszakasz utolsó előtti fordulója előtt a pénteki ellenfél már biztosította 11. helyezését, viszont ennélfogva talán kevésbé lesz motivált. És mintha a Kék Cápák is kezdenének lábra kapni, ami így a bajnokság legvégén éppen időszerű is volt.

– A játék képe valóban azt mutatja, hogy javulunk és valóban az a tervünk, hogy meglepjük a Szegedet – mondta Sitku Ernő, a nyíregyháziak szakmai igazgatója. – Hazai pályán hosszabbításos vereséget szenvedtünk tőlük úgy, hogy Zoran Krsztanovics eltiltás miatt nem játszhatott. Most mindenki, így a centerünk is rendelkezésre áll, bízom benne, hogy vele kiegészülve eredményesek leszünk. Hogy jó-e nekünk az, hogy a Szeged már tét nélkül játszik, az majd a helyszínen kiderül, mert valóban lehet motiválatlan is az ellenfél, de a tétnélküliség okozhat felszabadultságot is, ami azzal is járhat, hogy minden kísérletük bejön.

A teljes cikk a Kelet-Magyarország 2016. április 15-i számában és a kelet.hu-n.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!