szon-sportoldal

2016.04.26. 10:56

Nyíregyházi Kosársuli - Nem remegett meg a keze a ráadásban

Nyíregyháza - Lizák Kitti találatai is kellettek ahhoz, hogy a döntő kapujához érjen a Nyíregyházi Kosársuli.

Nyíregyháza - Lizák Kitti találatai is kellettek ahhoz, hogy a döntő kapujához érjen a Nyíregyházi Kosársuli.

Két kosarat szerzett, de azokkal alaposan kivette a részét csapata győzelméből. Lizák Kitti, a Nyíregyházi Kosársuli amatőr NB I-es csapatának játékosa a TFSE elleni elődöntő első mérkőzésének hosszabbításában előbb 71–71-nél duplát, 75–75-nél pedig triplát dobott. A kosársulisok végül 80–77-re nyertek, és egy győzelemre kerültek attól, hogy bejussanak a bajnoki fináléba.

– A kispadról nézve is jól játszottak a lányok, már tíz pontnál is többel vezettünk, így aztán nem kis izgalommal léptem a pályára – mondta a fontos pontok szerzője. – Ez abból is fakad, hogy ilyen tétre menő és szoros mérkőzést még nemigen játszottam, illetve kicsit még mindig idegen számomra a négyes poszt, ahol edzőnk, Ibolya néni számít rám, hiszen korábban irányítóként szerepeltem. Páll Vivien kipontozódása után már végig a pályán voltam, és a hosszabbításban jött ez a két lehetőség. Előbb egy támadólepattanót tettem vissza, majd megkaptam a labdát, és gondoltam, eldobom a hárompontos vonalon túlról. Szerencsére beesett. Már nem volt sok idő hátra, igyekeztem a védekezésre is odafigyelni és a végén Papp Dia még bedobta a két büntetőjét. Ünnepelni nem volt erőnk, annyira fáradtak voltunk, de még nincs is mit, hiszen szombaton is nyernünk kell. Nagy élmény számomra ez a párharc, bízom benne, hogy hazai pályán kiharcoljuk a továbbjutást.

A teljes cikk a Kelet-Magyarország 2016. április 27-i számában és a kelet.hu-n.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!