szon-sportoldal

2016.11.15. 17:53

Sokkal simább volt, mint gondolnánk

Nyíregyháza - Jó lenne ha Caramel, a WBO Európa-bajnoka jövőre Nyíregyházán is szorítóba lépne.

Nyíregyháza - Jó lenne ha Caramel, a WBO Európa-bajnoka jövőre Nyíregyházán is szorítóba lépne.

Boldog nyíregyháziak kezei emelkedtek magasba szombaton éjfélhez közel, amikor kihirdették a WBO nagypehelysúlyú Európa-bajnoki címmérkőzés eredményét. A tízmenetes találkozón egyhangú pontozással nyert a nyíregyházi Kovács Zoltán Caramel az orosz-tanzániai Cosmas Cheka ellen. Nagy Lajos tanítványa, a Big Boxing kiválósága így második nekifutásra megszerezte a kontinensbajnoki címet.

Kék-zöld foltok a lábán

– Természetesen nagyon boldog vagyok, mert eddig legnagyobb sikeremet értem el – kezdte érdeklődésünkre Caramel. – Igaz még nem néztem vissza a meccset, de úgy érzem, hogy megérdemelten emelték fel a kezemet. Pár kommentet látva voltak akik fanyalogtak, nekik mondom: a kívülről láthatónál biztosabb volt a győzelmem, mert szerintem többet és tisz­tábbat ütöttem. Egyébként egy igen képzett, jó ütemérzékű bunyós Cheka, aki könyökölt és fejelt is. A lábam kék-zöld, mert párszor belém térdelt.

– Úgy bunyózott, ahogyan azt vártuk, egyszer-kétszer megfogtam, ám utána ügyesen fedezte magát és megúszta. Talán annyi a hiányérzetem, hogy nem volt szép mérkőzés, inkább bunyós, de hát ne felejtsük el, hogy ellenfelem is Európa-bajnok akart lenni – így Kovács Zoltán.

Több beugrás kellett volna

– Olyan nehéz volt, amilyet vártam – kezdte visszapillantását Nagy Lajos, a kontinesbajnok edzője. – Zoli támadott és ütött többet, igaz Chekának is voltak szép megoldásai. Nagy küzdelem volt, véleményem szerint Zoli biztosabban nyert, mint azt a pontozók kihozták.

– Az elképzeléseket igyekezett megvalósítani, viszont több beugrásos akciót szerettem volna látni. Hatékonyabb lett volna így indítani, ám gyakorta vált a bunyó dulakodássá, amit ellenfele kedvel.

– Most pár nap pihenés jön, és bár felmerült egy decemberi mérkőzés, szerintem az idén már nem meccsel Zoli. Jövőre viszont szeretnénk, ha Nyíregyházán is ringbe lépne, ehhez viszont támogatókra lenne szükség – így Nagy Lajos.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!