szon-sportoldal

2017.04.20. 07:30

Fatum-Nyíregyháza - Meggyőző győzelem Berényben

Nyíregyháza - A Fatum-Nyíregyháza jó játékkal, idegenbeli sikerrel hozta ismét helyzetbe magát.

Nyíregyháza - A Fatum-Nyíregyháza jó játékkal, idegenbeli sikerrel hozta ismét helyzetbe magát.

A Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli női röplabdacsapata ama szent elhatározással vágott neki az útnak, egyben a bronzcsata második mérkőzésének, hogy egyenlít a Jászberény ellen az egyik fél három győzelméig tartó párharcban. A fogadkozást tettek követték, legalábbis Kalotai Zsófia nyitásai mindjárt a mérkőzés elején a frászt hozták a hazaiakra. Gyorsan kettőt is „benyeltek”, de ugyanilyen hamar ébredtek és az első szett derekán kicsikart előnyüket féltve őrizve értek révbe. A második felvonásban újfent a vendégek indították jobban (3:8), ezúttal azonban esélyt sem adtak a házigazdának, miként a harmadik etapban sem. Ráadásul a Nyíregyháza lendülete nemhogy csökkent, még rátett egy lapáttal.

A negyedikben pedig végképp tönkrezúzta a Berény minden reményét a Fatum, amely hamar megugrott, majd a vezetést fokozatosan növelve, meggyőző teljesítménnyel nyerte meg az összecsapást. Vagyis, 1–1-es állásból folytatódik a párharc, a harmadik meccset szombaton ismét a Continantal Arénában „futnak össze” a lányok. KM-KT

Röplabda: NB I., női, a 3. helyért

2. mérkőzés

Jászberény–Fatum-Nyíregyháza 1:3 (21, -13, -20, -12)

Jászberény, 300 néző, v.: Mezőffy Zs., Halász E.

Nyíregyháza: Genesis 10, Vacsi E. 10, Szombathelyi Sz. 11, Valdez 23, J. Fernandez 12, Kalotai Zs. 7. Csere: Tóth F. (liberó), Leidgeb N. Edző: Horváth András.

Horváth András: – Végig egységesen, koncentráltan játszottunk, sikerült azt megcselekedtük, amit megbeszéltünk. Fontos volt a győzelem, de még nincs vége...

Az egyik fél három győzelméig tartó párharc állása: 1–1

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!