szon-sportoldal

2017.04.03. 07:29

Szpari - Gyulán sem tudtak vitézkedni

Nyíregyháza - A Szpari ismét veszített, hiába voltak helyzetei, azok rendre kimaradtak.

Nyíregyháza - A Szpari ismét veszített, hiába voltak helyzetei, azok rendre kimaradtak.

Ez a hétvége Gyulán a finom falatokról, a hagyományos magyar ízekről szólt. A román határhoz közeli, a Fehér-Körös bal partján fekvő településen több mint harmincezren élnek. Az ismert és kedvelt fürdő- és fesztiválváros péntektől vasárnapig adott otthont a Gyulai Kolbász- és Sódarmustrának.

Unalmas mezőnyjáték

Mindezek tükrében nem is olyan meglepő, hogy a Grosics Akadémia pályáján igen mérsékelt érdeklődés kísérte a Szeged 2011 és a Szpari másodosztálybeli bajnokiját.

Az unalmas első negyedórában eltiltását letöltő Rudolf Gergely szabadrúgása és Sinanovic Sinan akciója után alakult ki lehetőség, de lemaradtak középen a társak. Az első félidőt a védekezés és a mezőnyjáték jellemezte, mindkét kapus élvezhette a kellemes, napsütéses időt.

Bevágta a kipattanót

Szünetben cserére szánta el magát Véber György, ám a második játékrész elején nem változott a játék képe. A később csereként beállt Szécsi Márk előtt adódott lehetőség, de tíz méterről nem talált kaput. Jött is a tüske, hiszen Hermány Bence hiába hárított egy lövést, Zádori közelről értékesítette a kipattanót.

Klausz László csapata ezzel elérte célját, a nyíregyháziaknak pedig hiába volt még lehetőségük a gólszerzésre (a hazaiak is elpuskáztak egy ziccert), nem tudták bevenni a kaput. Így maradt az egygólos hazai győzelem.

Jegyzőkönyv

Szeged 2011-Grosics Akadémia–Nyh. Spartacus 1–0 (0–0)

Gyula, 100 néző, v.: Gyarmati II. (Szvetnyik, Pápai). Szeged: Szántai – Áchim, Jagodics B., Farkas M., Mészáros M. – Coroian (Farkas, 61.), Horváth, Király (Pászka, 90.), Zabari – Zádori (Balogh G., 82.), Germán. Vezetőedző: Klausz László.

Spartacus: Hermány – Úr, Dvorschák, Rubus, Törtei – Sinanovic, Rudolf (Tisza, 72.), Tamási, Harsányi (Szécsi, 60.), Kártik (Holdampf, a szünetben) – Dragóner. Vezetőedző: Véber György.

Gól: Zádori (1–0) a 68. percben.

68. perc: Egy hazai akció végén a Hermány Bencéről kipattanó labdát Zádori Krisztián közelről a kapuba vágta, 1-0.

Klausz László: –Az ellenfélnél nagyon sok jó képességű játékos szerepel, csapategységben mi voltunk az erősebbek. Mindkét csapat előtt adódtak helyzetek, nekünk egyet sikerült értékesítenünk.

Véber György: – A mérkőzés hűen tükrözte a jelen helyzetünket. A küzdelemmel most tényleg elégedett lehettem, de a minőség hiányzott. Amikor már úgy látszott, hogy sikerül a pontszerzés, helyzet nélkül kaptunk egy gólt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!