szon-sportoldal

2018.10.25. 09:43

Bronzérem a 44. Kassa Rallye-n

Október 19-21-én került megrendezésre a 44. Kassa Rallye, ahol magyar ralipárosként láthattuk a Juhász Csaba - Juhász Zsolt autóversenyzőket.

Október 19-21-én került megrendezésre a 44. Kassa Rallye, ahol magyar ralipárosként láthattuk a Juhász Csaba - Juhász Zsolt autóversenyzőket.

Juhász Csaba - Juhász Zsolt

Mitsubishi EVO X. - Juhász Média Kft.

44. Rallye Kosice - 2018.10.19-21.

Csabival készítettem egy interjút a verseny után.

Milyen céllal is indultatok ezen a versenyen?

- Szerettük volna megszerezni az első helyett az éves értékelésben. Legrosszabb esetben pedig megtartani a második helyünket. Az első helyhez egy kis csoda is kellett volna, az utóbbihoz csak biztonságban célba kellet érni.

Miként sikerült abszolválni a Kassa Ralit? Gondolok itt a szinte túlélő túrába torkolló két versenynapot, hogy volt ott minden, ami ilyenkor ősszel várható egy versenyen. Száraz-nedves, pályák, széles-keskeny aszfalt, stb.

- Igazából rögtön az első szakasz után látszott, hogy az első helyre esélyünk sincs. Nagy volt a különbség köztünk és az élmezőny között, ráadásul sikerült elfékeznem magam az utolsó lassítónál. Szétromboltam a lassítót, időt veszítettem, és a helyi szabályok szerint még 30 másodperc büntetést is kaptam. Ezzel el is dőlt a taktikánk kiválasztása: biztonságosan célba érni, legalább a 3. helyen. Egy nagyon nehéz, változatos versenyen vagyunk túl. Igazi Rallye verseny volt, mentünk sötétben másnap esőben, sárban. Néhol a falevelektől nem  is látszott, hogy hol van az út. Sokat kellett improvizálni, és a helyismeret is nagy előnyt jelentett a gumi választásnál.

Volt-e kalandotok a két nap alatt a pályákon?

- Volt bőven kalandunk, néha úgy mentünk az árok szélén, hogy nem is láttuk az utat a falevelektől. Sajnos kaptunk egy defektet az utolsó előtti szakaszon. Az nem jött jól. Sok időt veszítettünk ezzel és a 30 másodperc büntetéssel. Meg lehetett volna az abszolút 7. hely is, de a rally ilyen.

Legközelebb, a Nyíregyháza ralin láthatunk benneteket?

- Igen, Nyíregyházán indulunk, az 5-ös kategóriában. Visszatérünk erre a versenyre a kétkerék hajtáshoz. Kaptunk egy jó ajánlatot egy R3-as autóra, most ezt próbáljuk ki.

Köszönjük Partnereink segítségét!

- Hajósi Miklós -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!