szon-sportoldal

2018.10.10. 15:14

Irány az 52. Mecsek Rallye!

Interjú Fazekas András csapatvezetővel a hétvégi Mecsek Rallye előtt.

Interjú Fazekas András csapatvezetővel a hétvégi Mecsek Rallye előtt.

Kertész Krisztián - Velezdi Eszter

Opel Astra OPC - FA-ZE Tyre Repair Kft.

52. Mecsek Rallye - 2018.10.12-14.

A hétvégén, a Mecsek Ralin indulnak a FA-ZE Tyre Repair Kft. versenyzői. Velezdi Eszter és Kertész Krisztián a jól megszokott Opel Astra OPC-t terelgeti majd a ralipályákon.

A múlt héten a 2. CERTA MARB futam a MIKA kupáért versenyen TESZT jelleggel vettek részt, a most hétvégi Mecsek Rali előtt. Mit is teszteltetek és az miként sikerült?

- Igen, indultunk a Bózsvai sprinten. Az volt a terv, hogy megyünk kicsit a Mecsek előtt valahol és ez nyilván erre a futamra esett. Egy jól szervezett és pörgős kis rendezvényen vettünk részt. A teszt jól sikerült, minden tökéletesen működött az autón, külön öröm, hogy az új váltónk is kifogástalan.

176 versenykilométer vár rátok és ez előtt jön még a prológ. Hány pályabejárásra lesz lehetőségetek? Mire lesz az elég?

- Lesz kilométer bőven, és várjuk ezeket a klasszikus mecseki pályákat. Közel állnak a szívünkhöz is, mert a Mecsek az olyan mint a Bükk. Pécs is olyan kicsit, mint Miskolc, így ott is otthon érezzük magunkat. A pálya bejárást csütörtökön kezdjük, az erdészeti utakra fektetjük a hangsúlyt, pénteken meg kocsikázunk a széleseken. Így azt gondolom, bőven elég lesz az idő a pályák feldolgozására.

Szombaton nyolc, vasárnap négy gyorsot kell teljesítenetek. Mit is vársz a versenyzőidtől?

- Most már figyelnünk kell a kategória alakulását, mert szeretnénk megnyerni a bajnokságot. Két ellenfelünk van és a cél, hogy előttük végezzünk!

Köszönjük Partnereink segítségét!

- Hajósi Miklós -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!