Uncategorized

2014.10.01. 17:02

Új Tűzoltó és Vizimentő Laktanyát adták át Csengerben

<strong>Csenger Város Önkormányzata</strong> a Magyarország – Románia határon átnyúló beruházási program keretében a Romániai <strong>Lázári Község Önkormányzatával </strong>együttműködve pályázatot nyert „Szatmári Különleges Mentőszolgálat” című projekt megvalósítására. -tudtuk meg <strong>Forján Zsolttól Csenger Város polgármesterétől</strong>- aki elmondta- „ A projekt létrejötte által a Csengeri járás és a tűzoltóság vonulási területéhez tartozó települések lakosságának <strong>biztonságérzetét, minőségi szolgáltatással és feladatellátással tudjuk a jövőben a tűzoltók munkájának köszönhetően ellátni.”</strong>

Csenger Város Önkormányzata a Magyarország – Románia határon átnyúló beruházási program keretében a Romániai Lázári Község Önkormányzatával együttműködve pályázatot nyert „Szatmári Különleges Mentőszolgálat” című projekt megvalósítására. -tudtuk meg Forján Zsolttól Csenger Város polgármesterétől- aki elmondta- „ A projekt létrejötte által a Csengeri járás és a tűzoltóság vonulási területéhez tartozó települések lakosságának biztonságérzetét, minőségi szolgáltatással és feladatellátással tudjuk a jövőben a tűzoltók munkájának köszönhetően ellátni.”

A projekt célja, Csenger városban az Önkormányzat tulajdonát képező területen egy tűzoltó és vízimentő laktanya és képzési központ felépítése, amely képzési célokat is szolgál, ezen túlmenően speciális mentőeszközökkel felszerelt terepjáró, a szükséges tűzoltó és alpintechnikai mentőkészletek beszerzése, ehhez kapcsolódóan vízimentő, tűzoltó, speciális mentő és elsősegélynyújtó képzések megszervezése, lebonyolítása és az ezekhez szükséges eszközök biztosítása, valamint az esetleges veszélyhelyzetek a térség határ menti fekvéséből adódó különleges kezelésének értékelése, technikájának kidolgozása. Csepely Zsigmond dandártábornok, a Sz-Sz-Bereg megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója tolmácsolta Dr. Bakondi György országos főigazgató elismerő szavait a megvalósított pályázat kapcsán, az együttműködő partnereknek további sikereket, a csengeri tűzoltó bajtársaknak pedig jó munkát kívánt az újonnan megépült, korszerűen felszerelt létesítményben.

Kovács Sándor országgyűlési képviselő  rendkívüli jelentőségűnek nevezte a pályázatot a térség számára, mivel  a pályázat és a projekt sikere, nagy mértékben növeli az itt élő emberek biztonságérzetét. Rosszpapa Csaba, Lázári község alpolgármestere kiemelte a közös munka gyümölcsének tekinthető laktanya létrejöttét, és a két partner közös együttműködését szorgalmazza a jövőt illetően is, hogy hasonló sikeres és fontos beruházások és fejlesztések jöhessenek létre. A pályázat a partnerek önerejét is figyelembe véve, összesen 260 millió forintból valósult meg.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!