Városi sportgála

2024.03.27. 17:42

Díjazták Nyíregyháza sportjának színe-javát

Díjak sokaságát adták át a Városháza Krúdy-termében a városi sportgálán.

Szon.hu

Fotó: Dodó Ferenc

megszokott tréningruha helyett ünneplőbe öltözve érkeztek a sportolók és az edzők szerda délután a Városházára, ahol az idén is jutalmazták a város kiemelkedő teljesítményt nyújtó sportolóit, az eseményen több mint hetven díj talált gazdára. A szervezők lehetetlenre vállalkoztak, egy kétperces kis videóval vezették fel a gálát, amelyben a teljesség igénye nélkül felvillantották városunk sportolóinak hazai bajnokságokon, világversenyeken, kupákon, tornákon aratott sikereit.

– Ez a sportgála összegzi az egész esztendőt, úgy vélem, ennél a pár perces videónál többet lehetett volna készíteni – kezdte köszöntőjét dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere. – Az asztalon felhalmozott serlegek, oklevek száma is tükrözi, hogy szép sikereket értek el sportolóink és városunk jó hírét vitték, viszik – tette még hozzá.

– Ez a nap nagyon fontos mindannyiunk számára, hiszen hagyományosan ekkor ismerjük el, köszönjük meg az előző évben sikereket elért versenyzők és edzők munkáját. Minden siker megerősítés, az elvégzett munka visszaigazolása. A sport a város életében is sokkal nagyobb szerepet játszik, mint tíz éve, folyamatosan nagy volumenű sportinfrastruktúra-fejlesztések valósulnak meg, most is folyamatban van a stadion építése. A nagy eredményeket elért sportolók a város jó hírnevét erősítik, de fontos a közösségépítő szerepe is, a sport mindig összehozza az embereket. Fontos a példamutatás is, különösen a mi városunkban, ahol a szabadidősport is ilyen élénk. Sok sikert mindenkinek, és remélem, jövőre legalább ugyanennyi, de ha lehet még több plakett, oklevél és serleg találjon majd gazdára – zárta szavait dr. Kovács Ferenc.

A köszöntő után kezdődött a ceremónia, a díjakat, elismeréseket, Nyíregyháza polgármestere mellett dr. Szabó Tünde kormánybiztos, országgyűlési képviselő, dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő és dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere adták át. Az eseményen jelen volt dr. Hárskuti János, a Nyíregyházi Egyetem elnöke is.

Az év férfisportolója az ökölvívó Kovács Richárd lett, aki a közelmúltban lapunk és portálunk az Év sportolója szavazásán is kategóriájában az első helyen végzett. Nem véletlen az elismerés, hiszen Richárd azon kevesek egyike, aki vármegyénket és városunkat képviselheti a párizsi olimpián.

– Sok, sok lemondás és munka van emögött, de megérte, mert egy nagy álmom vált valóra. Az, hogy a Kelet-Magyarország és a szon.hu szavazása után a város elismerését is kiérdemeltem nagy büszkeséggel tölt el. Ez is egyfajta visszaigazolás a munkámnak és jól esik, hogy figyelnek rám – mondta Kovács Richárd.

Az év utánpótlás sportolójának a szintén ökölvívó Petrimán Patríciát és a jetskis Jásza Csongor választották. A két tehetség ugyancsak díjazott volt lapunk és portálunk az Év sportolója szavazásán. Az év parasportolójának Tarjányi István kerekesszékes vívót választották. Munkásságáért posztumusz díjban részesült Tálas Miklós, plakettjét özvegye vette át.

Aztán sorban jöttek a többiek is, válogatottak és a diáksportban jeleskedők és díjat kaptak a kiemelt támogatók is.

Az ünnepség fogadással és baráti beszélgetésekkel ért véget.

Nyíregyháza városi sportgála

Az év sportolója. Kovács Richárd, ökölvívás, NYVSC Big Boxing)
Az év versenyzője és csapata. Kiss Norbert, kamionversenyző és a Révész Racing Team
Az év utánpótlás sportolója. Petrimán Patrícia (ökölvívás, NYVSC Big-Boxing), Jásza Csongor (jetski)
Az év parasportolója. Tarjányi István (kerekesszékes vívó, Nyíregyházi Sportcentrum)
Munkásságért. Posztumusz díj: Tálas Miklós
Kiemelkedő nemzetközi teljesítményért. Helebrandt Máté (atlétika, Nyíregyházi Sportcenterum, edző: Pokrovenszki József), Boros Bence (atlétika, Nyíregyházi Sportcentrum, edző: Bakosi Béla), Szikszai Róbert (atlétika, Nyíregyházi Sportcentrum, edzők: Kerekes László és Cserpák Róbert), Tóth Balázs (atlétika, Nyíregyházi Sportcentrum, edzők: Kerekes László és Cserpák Róbert), Kerekes Dóra (atlétika, Nyíregyházi Sportcentrum, edzők: Kerekes László és Cserpák Róbert), Sztankovics Anna (úszás, Nyíregyházi Sportcentrum, edző: Szollár Gergő), Hatházi Dóra (úszás, Nyíregyházi Sportcentrum), Barna Bianka Dorottya (úszás, Nyíregyházi Sportcentrum), Csernyik Dániel (úszás, Nyíregyházi Sportcentrum, edzők: Kovács Rita és Urbin Tamás), Fucsovics Márton (teniszező), Tóth Fruzsina (röplabda, Fatum-Nyíregyháza), Lászlop Alexandra (röplabda, Fatum-Nyíregyháza), Laskai Írisz (asztalitenisz, Női Asztalitenisz Club Nyíregyháza), ifj. Ujváry Zoltán (BMX, Nyírségi Kerékpárosok SE), Bakosi Péter (atlétika, Nyíregyházi Sportcentrum)
Csapatsportban elért hazai eredményekért. A’ Stúdió Futsal Nyíregyháza (futsal), Nyíregyháza Spartacus FC (labdarúgás), Fatum-Nyíregyháza (röplabda)
A jövő reménységei – utánpótlás kategória. egyéni: Hegedűs Zorka (atlétika, Nyíregyházi Sportcentrum), Balatoni Tamás (tájékozódási futás, Nyíregyházi Sportcentrum), Szabolcsi Szabolcs Vencel (sportlövő, Nyíregyházi Polgári Lövész Egyesület), Lénárt Eszter (sportlövő, Nyíregyházi Polgári Lövész Egyesület), Vámosi Viktória Kiara (aerobik, Nyíregyháza Spartacus Torna Club), Révész Valentina (aerobik, Nyíregyháza Spartacus Torna Club), Závaczki Milán (tenisz, Marso Tenisz Centrum), Török Zsigmond (vitorlázás)
csapat sportág: Dobó Heléna (kosárlabda, Nyíregyházi Kosársuli), ifj. Szojka Miklós (teke, Nyíregyházi Teke Klub), Pampuch Gréta (röplabda, Nyíregyházi Sportcentrum), Végső Bálint (kosárlabda, Hübner Nyíregyháza BS), Sallai Dániel (kosárlabda, Nyíregyházi Sportcentrum), Trencsényi Zoltán (kézilabda, Nyíregyházi sportcentrum), Urr Dániel (futsal, A’Stúdió Futsal Nyíregyháza), Szalanics Dóra (labdarúgás, Nyíregyháza Spartacus), Cseh Norbert (labdarúgás, Nyíregyháza Spartacus), Tomori Gréta (vízilabda, AQUA SE), Haraszti Vendel (vízilabda, AQUA SE)
Sportrendezvény kiemelkedő támogatásáért. Hübner-H Kft. IX. (Hübner Beach Volleybal in the City támogatásáért), Continental Conti-Tech Kft. (Streetball és az élsport támogatásáért), Wittur Hungária Kft. futófesztivál támogatásáért), KE-VÍZ 21 Kft.
Sportrendezvények szervezésért. Marso Tenisz Centrum (15 ezer dolláros összdíjazású ATP verseny), Nyírségi Kerékpárosok Sportegyesülete (U19 Világkupa Nemzetközi Kerékpárverseny), Mozaik Med Sportegyesület (III. Nyíregyházi Futófesztivál), Bringa Sziget (Bringa Piknik), Extreme Trail Hungary Sportegyesület (Extreme Trail Akadályverseny), Pokrovenszki Gergely (Decathlon Élménypróba), Kiss Hedvig (Ápolók futása, Nőnapi futás), Nyíregyházi Box Club (junior és ifi országos bajnokság), Feri Attila (súlyemelő országos bajnokság)
Szabadidősport eseményeken való aktív részvételért. Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium, Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézménye, Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!