Sport

2013.10.29. 14:43

Potyogtak a gólok, továbbjutott a Pápa

Kisvárda - Kétszeri talpra állás után már-már győztesnek látszott a Kisvárda, ám végül fordított az élvonalbeli rivális.

Kisvárda - Kétszeri talpra állás után már-már győztesnek látszott a Kisvárda, ám végül fordított az élvonalbeli rivális.

A múltból ugyan nem lehet megélni, de volt két dolog, amibe kapaszkodhatott Révész Attila és csapata a Pápa elleni keddi Magyar Kupa-mérkőzés előtt. A szakvezető tíz éve az akkor NB III-as Tuzsér szakvezetőjeként élt át nagy kupamenetelést, amelynek a végállomása a Honvéd elleni negyeddöntő volt, így október végén pedig éppen a BKV Előrét búcsúztatta a legénysége.

Aztán... Tavaly ilyenkor a Pápa éppúgy döntetlent játszott Debrecenben, mint múlt szombaton (igaz, egy éve a cívisvárosban otthonra találó Eger ellen), a Veszprém megyeiek akkor sem mentek haza, hanem egy füst alatt lejátszották a Létavértes elleni kupameccsüket. És kiestek...

A nagy „öregekkel”, vagyis Szűcs Lajossal és a szünetben húzódás miatt lecserélt Kenesei Krisztiánnal kiálló vendégekkel szemben a Kisvárdának akadtak hiányzói, de hát Révész Attila nem is titkolta: számára fontosabb a szombati, Vasas elleni bajnoki, mint a kupacsata.

Majd azon vette észre magát szakvezető, játékos és szurkoló, hogy hirtelen érdekessé vált a keddi ütközet is. Ehhez kellett az, hogy a várdaiak kétszer is viszonylag gyorsan kiegyenlítették a pápaiak kipattanó labdákból megszerzett előnyét. Előbb tizenegyesből (amelynek megítélésén Berger József játékvezető nem keveset hezitált, csak alig valamivel kevesebbet, mint Bagin Sándor a hazaiak másodedző-technikai vezetője a szünetben, amikor kérdésünkre helye választ adott, hogy tíz éve ezen a napon bizony győztes szabadrúgásgólt lőtt a BKV-nak), majd Kapacina Valér fejeséből. Utóbbi nem kis bravúr volt a pápai toronydaruk között.

Harmadjára már a Várdánál volt az előny, ám ezúttal a pápaiak egyenlítettek olyan villámgyorsan, mint tíz perccel korábban a hazaiak. És a fordulatoknak ezzel még nem volt vége, hiszen a DVSC ellen a ráadásban egyenlítő Orosz Márk ezúttal továbbjutást szerző gólt szerzett az élvonalbeli látogatónak. Mégpedig azért, mert az utolsó percben kilépő Üveges Szabolcs ziccerét Szűcs Lajos védte, ismétlését pedig a gólvonalról mentették a védők.

Így aztán a múltban történtek hiába ígértek meglepetést, végül a magasabb osztályú csapat jutott tovább, ám nem volt hiábavaló a várdaiak befektetett energiája sem, hiszen a keddi nyíltsisako, gólgazdag játékból erőt meríthetnek a Vasas elleni bajnokira.

KM-BT

Jegyzőkönyv

Kisvárda–Lombard Pápa 3–4 (1–1)

Kisvárda, 400 néző, v.: Berger (Kormányos, Szvetnyik).

Kisvárda: Petranics – Farkas M. (Nagy B., 85.), Hegedűs T., Soós T., Molnár R. – Miskolczi, Kornutjak (Pálvölgyi, 85.), Horváth L. (Oláh D., 78.), Üveges, Kapacina – Bouard. Szakmai igazgató: Révész Attila.

Pápa: Szűcs L. – Dóczi (Sekour, a szünetben), Struhár, Mecinovics, Németh M. – Szabó O. (Tajthy, 67.) – Király P., Tóth G., Arszics – Kenesei K. (Orosz M., a szünetben), Quintero. Vezetőedző: Tóth Bálint.

Percek, események

21. perc: Dóczi jobboldali beadása után Kenesei 16 méterről leadott lövését Petranics bravúrral oldalra tolta, az érkező Király pedig 8 méterről a kapu bal oldalába lőtte a labdát, 0–1.

39. perc: Bouard fedezte a labdát Dóczival szemben a tizenhatos bal oldali vonalánál, amikor a brazil csatár átesett a becsúszó védő lábán. A játékvezető a sípjába fújt, kivárt néhány másodpercet, és a büntetőpontra mutatott. A tizenegyesből Hegedűs a jobbra vetődő Szűcs mellett higgadtan a bal alsó sarokba gurított, 1–1.

59. perc: Arszics kissé jobbról, 22 méterről kapura csavart szabadrúgása után a labda kipattant a baloldali kapufáról, éppen a kipattanóra rajtoló, lesgyanús helyzetben lévő Struhárra, akinek testéről az üres kapuba pattant, 1–2.

61. perc: Miskolczi jobboldali beadása után Kapacina 8 méterről fejelt a jobb alsó sarokba, 2–2.

69. perc: Struhár fejelte haza a labdát a tőle két méterre, a tizenhatos vonalánál álló Szűcshöz, ám magasra sikeredett a kísérlet, ami elszállt a kapus keze felett. Üveges lecsapott a labdára, és 6 méterről a léc alá emelte, 3–2.

71. perc: Orosz jobboldali beadása után a védőkről levágódó labdát Quintero éles szögből, 10 méterről nagy erővel vágta a léc alá, 3–3.

76. perc: Orosz hámozta át magát két várdai védőn úgy, hogy a labda szerencsével előtte maradt, majd 12 méterről ballal a kapu bal oldalába bombázta, 3–4.

91. perc: Hazai szöglet után a pápai ellentámadásnál a felezővonalnál Pálvölgyi és Quintero esett egymásnak, ami után jókora tumultus támadt. A játékvezető mindkét, magáról megfeledkezett játékost kiállította.

Mesterszemmel

Révész Attila: – Változatos és izgalmas kupamérkőzést játszottunk, amelyen méltó ellenfelei voltunk az élvonalbeli Pápának. Azt gondolom, hogy a két csapat között ellenfelünk minőségibb cseréi jelentették a különbséget.

Tóth Bálint: – Jó meccset játszottunk, mert nyertünk... Az ellenfél igazolta, hogy a bajnokságban nem véletlenül szerepel jól, tehetséges, futballozó társaság, amelynek jó játékosai vannak hátul, középen és elöl is, és tudnak gólokat is szerezni. Védekezésben nagy hibákat követtünk el, igaz, szereztünk szép gólokat, Angliában biztosan felállva tapsolták volna a meccset, de itthon alighanem csak legyintenek rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!