Sport

2013.09.06. 18:28

Átrohant rajtuk a magyar bajnok

Nyíregyháza - Az Alba Fehérvártól 97-58-ra kapott ki a Marso-NYKK férfi kosárlabdacsapata a nagyváradi felkészülési torna második napján.

Nyíregyháza - Az Alba Fehérvártól 97-58-ra kapott ki a Marso-NYKK férfi kosárlabdacsapata a nagyváradi felkészülési torna második napján.

A nagyváradi Antonio Alexe-emléktorna nyitónapján mindkét magyar csapat kikapott (a Marso-NYKK a Marosvásárhelytől, az Alba Fehérvár a házigazdától), de garantált volt, hogy pénteket nem zárják nyeretlenül a mieink, a nyíregyháziak ugyanis a bajnoki és kupacímvédővel mérkőztek.

Az NYKK csikósora a fehérváriak letámadásával találta szemben magát, ezt gyakran átjátszották Mohácsi Mátéék, így szoros volt az első negyed. A második etapban tovább szigorított védekezésén, és egyre gyakrabban betalált az Alba, ezt látva, Horváth Imre vezetőedző a harmadik negyedben bevetette a meccs előtt beeső légiósát, Paul Jones-t. A hosszú utazástól meggyötört balkezes amerikaival is tanácstalan volt az NYKK, amelyen egész egyszerűen átrohant a lepattanózásban is nagy fölényben lévő Fehérvár. A nyíregyháziak szombat déltől játsszák a torna zárómeccsét a Nagyváraddal.

Felkészülési torna

Alba Fehérvár–Marso-Nyíregyháza KK 97–58 (21–20, 29–14, 22–7, 25–17)

NYKK: Molnár M. 8/6, Polyák 9, Mohácsi 19/3, Cseh 2, Hall 8/3. Csere: Jakab P. 4, Varga M. 2, P. Jones 2, Kósa T. 2, Czura 2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!