A bajnoki cím mellé járt egy másik (arany)érem is

Tasi T. Dávid edzőjével, Szalka Gézával együtt örülhetett a megszerzett érmeknek
Tasi T. Dávid edzőjével, Szalka Gézával együtt örülhetett a megszerzett érmeknek - © Fotó: magánarchívum
Nyíregyháza – Duplán szerezték a dobogós helyezéseket a Nyíregyházi Sportcentrum atlétái a szombathelyi korosztályos bajnokságon.

Négy bajnoki címmel tértek haza Szombathelyről a Nyíregyházi Sportcentrum atlétái. A junior- és utánpótláskorúak (U23) magyar bajnokságán utóbbi korcsoportban Kerekes Dóra duplázott, hiszen „eredeti” versenyszáma, a diszkoszvetés mellett a súlylökést is megnyerte. Más kérdés, hogy vasárnap Szombathelyen nem ő volt a világ legboldogabb embere, hiszen feltett szándéka volt, hogy diszkoszban eléri az amszterdami felnőtt Európa-bajnoki induláshoz szükséges eredményt, ám ettől végül elmaradt.

A szintén két dobogós helyezéssel záró Tasi T. Dáviddal ellenben madarat lehetett volna fogatni. Szalka Géza tanítványa az egyéni rekordjához közeli eredménnyel az U23-asok között megnyerte a 400 métert, kétszázon pedig a harmadik helyen végzett. A futók között rajta kívül még Osváth Krisztina érdemel nagy kalaplengetést, hiszen a nyolcszáz méteres egyéni rekordját tovább faragva zárt harmadikként az U23-as mezőnyben.

A negyedik bajnoki cím a diszkoszvető Szikszai Róbert nevéhez fűződik, aki az érmek számát tekintve szintén duplázott, hiszen súlylökésben harmadik lett. Nem mellesleg – ahogy arról már beszámoltunk – az amszterdami Eb-indulása is biztossá vált azzal, hogy a nyílttá tett diszkoszvető viadalon legyőzte a szintén szinttel rendelkező Savanyú Pétert. Diszkoszban kettős nyíregyházi siker született, hiszen a korosztály ezüstérme Káplár Jánosé lett.
A juniorok között bronzérmes helyen végzett a hármasugró Buzga Zoltán, a magasugró Bakosi Péter pedig a nyílt viadal aranyérmét hozhatta haza, de végül neki nem jött össze az Eb-induláshoz szükséges eredmény.
hirdetés