Sport

2015.07.29. 19:08

Centiken múlott Leveleki Bence érme

Az európai ifjúsági olimpiai fesztiválon szereplő nyíregyházi távolugró elképesztő körülmények között maradt le a dobogóról a grúziai Tbilisziben.

Az európai ifjúsági olimpiai fesztiválon szereplő nyíregyházi távolugró elképesztő körülmények között maradt le a dobogóról a grúziai Tbilisziben.

Ez ám a szülinapi ajándék! Hétfőn töltötte be 15. életévét, és éppen azon a napon jutott be a távolugrás döntőjébe Leveleki Bence Tbilisziben, az európai ifjúsági olimpiai fesztiválon (EYOF). És bár a szerdai finálé napjára így „egy évvel öregebb lett” a Nyíregyházi Sportcentrum versenyzője, a tizenkettes mezőnyben mégis ő volt az egyedüli 2000-es születésű, a többiek 1999-ben látták meg a napvilágot.

Bakosiné Szenczi Erika tanítványa a döntőben hat érvényes ugrást mutatott be, a harmadikra elért 683-mal a negyedik helyen állt, és a dobogó sem tűnt elérhetetlennek. Ami viszont ezután történt, az egészen elképesztő: Bencét előbb a fehérorosz (688), majd az ír versenyző (684) is épphogy túlugrotta, a nyíregyházi fiú pedig az utolsó, hatodik sorozatban 682 centit ért el. A viadalt toronymagasan megnyerő francia Enzo Hobedar (732) mögött 689 kellett a második, 688 a harmadik, 684 a negyedik-ötödik helyhez, Bence pedig 683-mal lett hatodik...

Ez így kifejezetten bosszantó, hiszen hat centire volt az ezüst- és ötre a bronzérem, ám az olimpiai számítás szerint Leveleki Bence így is pontszerző helyen végzett, és ezzel felkerült a magyarok dicsőségtablójára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!