Sport

2014.05.26. 12:24

Nyomás nélküli játék gólokkal

Lucsánszky Tamás húsz győzelemmel szeretné zárni a pontvadászatot.

Lucsánszky Tamás húsz győzelemmel szeretné zárni a pontvadászatot.Nem igazán kellemes érzés, ha valakinek a szemébe spriccelnek pezsgővel, látjuk ezt gyakorta Forma-1–es futamok, vagy gyorsasági motoros versenyek utáni eredményhirdetéskor. Hasonlóan járt szombaton délután Lucsánszky Tamás, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője. A szigetszentmiklósiak elleni, 6–1-es hazai győzelemmel véget ért mérkőzés lefújása után azonnal a kispad előtt termett a sárga lapok miatt hiányzó Gengeliczki Gergő, és megöntözte a mestert, illetve a többieket.

A nagy öröm feledtette az aprócska, szemet ért szurkálásokat, hiszen a Spartacus megszerezte a bajnoki címet, mégpedig egy ünnepléshez méltó játékkal és eredménnyel. Igaz a vendégek jutottak vezetéshez, ám hamar fordulta a kocka és beindult a hazai henger.

- Amikor az ellenfél vezetéshez jutott nem éreztem azt, hogy gond lehet – kezdte visszapillantását a mérkőzésre Lucsánszky Tamás. – Azonnal fel is álltam a kispadról és ezt jeleztem is a játékosoknak. Nagyon koncentráltak voltak a srácok, így fel sem merült bennem, hogy nem nyerünk. A negyedik gól után aztán már teljesen bizonyosság vált a győzelem és a bajnoki aranyat jelentő három pont megszerzése. Jól játszott a csapat, szép gólokat szereztünk, ennyit jelent az, ha nyomás nélkül focizhat egy csapat, amit a kisvárdai siker vette le a játékosokról.

Megvan tehát a feljutás, megvan a bajnoki arany, remélhetőleg Bajzát Péter gólkirályi címe is. Minden ki van pipálva.

- Természetesen a héten sem eresztünk le, hiszen még hátra van az utolsó bajnoki. Nagyon szeretném, ha Kozármislenyben is nyernénk, mert én magamban húsz győzelmet tűztem ki, ahhoz pedig szükség van a szombati három pontra is-így Lucsánszky Tamás.

Szombaton tehát véget ér a szezon, mégpedig Kozármislenyben. A baranyaiak már elbúcsúztak a második vonaltól, a Szpari számára már tétje nincs a találkozónak, így csak a mérkőzés napján indul majd útnak a nyíregyházi alakulat.

KM-ML


Miután első körben kiünnepelték magukat a drukkerek és a csapat tagjai, jött Dér Heni koncertje, amelyet Ulviczki Mihály érzelmektől fűtött tánca tett még emlékezetesebbé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!