Sport

2015.12.01. 19:56

NYKC - Elmaradt a kupameglepetés

Nyíregyháza - Az NYKC a második félidő derekáig remekül tartotta magát az élvonalbeli Orosháza ellen.

Nyíregyháza - Az NYKC a második félidő derekáig remekül tartotta magát az élvonalbeli Orosháza ellen.

Jót játszani, megúszni sérülés nélkül! Alighanem ezek voltak a legfontosabb elvárások a két szakvezetőnél kedden este, amikor a férfi kézilabda Magyar Kupában egymásnak feszültek az NYKC és az Orosháza játékosai. Tavaly is találkozott a két csapat, akkor a magasabb osztályú, NB I-es békésiek nyertek. Most is ők voltak az esélyesebbek. Ennek tükrében dícséretes, hogy az első félidőt csak három gólos előnyel zárták a vendégek. A magasabb osztály elsősorban abban mutatkozott be, hogy kíméletlenül kihasználták a hazaik hibáit. Kétszer is megléptek öt góllal (5-10, 10-15), ám a nyíregyháziak nem hagyták annyiban és tapadtak.

Olyannyira, hogy a második félidő feléhez közeledve már csak egy gól volt a hátrány (21-22). Felcsillant a remény, ám nem volt szerencséje a hazaiaknak, hiszen rövid időn belül háromszor is a kapufán csattant a labda, ráadásul nem fizetett a kettős emberelőny. Az orosháziak "kibekkelték" a kritikus időszakot, majd rákapcsoltak és egyre jobban megléptek. Ekkor már mindkét csapat a szombati bajnokira gondolva játszott és alig várták a meccs végét jelző sípszót.

Ugyan a nyíregyháziaknak nem sikerült meglepetést okozniuk, ám a második félidő derekáig mutatott játék biztató a szombati, Algyő elleni hazai bajnoki rangadóra.

Nyíregyházi KC- Orosháza 26-35 (18-15)

Bem iskola csarnoka, 150 néző, v.: Oláh, Bonifert.

Nyíregyházi KC: Nagy L. - Munkácsi 4, Pánczél 2, Varga L. 4/1, Tumidalsky 1, Gubó 2, Tóth 1. Csere: Oláh (kapus), Kaplonyi 4, Kurbely 5, Bécsi, Atsushi 1, Illés, Szedlacsek 2, Vitális. Szakmai igazgató: Varga Zsolt.

Orosháza: Herjeczku - Komporály 5, Mazic 6, Berta, Buday 3, Strannig 7, Tárkényi 3. Csere: Miklós (kapus), Németh 5, Knezevic 1, Szeitl, Sumonjic 3, Varsandan 3, Pásztor 1. Vezetőedző: Vladan Jordovics.

Kiállítások: 8, illetve 14 perc. Hétméteresek: 1/1, illetve 0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!