Helyi közélet

2015.08.04. 09:48

Lépésről lépésre fejlesztenek

Demecser - Váradi László polgármester szerint sok a tennivaló, mert Demecsert építeni-szépíteni kell.

Demecser - Váradi László polgármester szerint sok a tennivaló, mert Demecsert építeni-szépíteni kell.

Épül-szépül Demecser, amit az is jelez, hogy a közelmúltban avatták fel a város arculatát meghatározó orvosi rendelőt. Bár még javában tart a nyár, sokan már előre tekintenek, s arra kíváncsiak, vajon lesz-e az ősszel Demecserben Káposztás Napok-programsorozat.

Új helyszínt keresnek majd

– A reményeink szerint egy megújult fesztivált szervezünk október 2. és 4. között – tájékoztatta lapunkat Váradi László polgármester. – A több helyre is benyújtott támogatási kérelmeinket még nem bírálták el. Amennyiben összeállt a rendelkezésre álló összes anyagi forrás, úgy országos sajtótájékoztatón jelentjük be a demecseri „Káposztás Napok 2015” rendezvényünk valamennyi fellépőjét és programját.

– Az idén biztosan marad a korábbi helyszín, vagyis a sportpálya és környéke, azonban nem titkolom, hogy célom a rendezvényt elköltöztetni egy olyan helyre, amely jobban igazodna az elmúlt évek alatt megnövekedett igényekhez.

A város októberben megválasztott vezetője szólt a városfejlesztési és -szépítési tervekről is.

– A mostani állapot még csak a kezdet, hiszen nagyon sok tennivalónk van, mert a várost építeni-szépíteni kell, élhetővé kell tenni, nemcsak a központban, de az eddig elhanyagolt területeken, településrészeken is.

Nem kell félni az éjszakától

– Lépésről lépésre haladunk előre. Demecsernek az egyik előnye, hogy van főtere, amit több környékbeli város nem mondhat el. Ezt a központi helyet virágosítani és zöld felületekkel kell barátságosabbá, sőt, egy kisebb szökőkúttal hangulatosabbá tenni. Azt gondolom, hogy a lakosokkal együtt felnőttünk erre a szerepre, és nem kell attól félni, hogy amit felépítünk nappal, azt éjszaka mások tönkreteszik.

Mint oly sok településen, Demecserben is fontos a „közmunka”, melynek az egyik leglátványosabb eredménye a Vasút utca és az állomás környékének rendezése.

– Nekem és a kollégáimnak nagyon nagy vitákat és egyeztetéseket kellett lefolytatnunk a MÁV illetékes vezetőivel az állomás környékének rendbetételéért. De mivel a vállalkozói szférából érkeztem, nekem ezért nincs lehetetlen, csak tehetetlen ember, minden egyes sikertelen tárgyalás után újult és elszántabb erővel ragaszkodtam céljaimhoz, melyeket láthatóan siker koronázott. Elbontottuk a töredezett, városkép szempontjából nélkülözhető betonkerítést, melynek helyén egy szép park és parkolók kialakítása a cél. Egy új járda és a helyreállított-kiszélesített úttest a városhoz méltó arculattal tudja majd fogadni a hozzánk vasúton érkező vendégeket. Az utcakép a sarokra tervezett fedett piaccal fog igazán kiteljesedni.

Támogatás felújításra

Az önkormányzat 150 millió forint értékben támogatást nyert különböző épületek felújítására.

– A kormány támogatásának köszönhetően hat régi középületünk újult meg, hőszigeteléssel és nyílászárócserével együtt. Az épületek kiválasztásánál a cél az volt, hogy fő közlekedési útvonal mellett legyenek, hogy a felújításuk révén is szépíteni tudjuk a városunkat a rajta keresztül utazók számára is – folytatta a település vezetője.

– Ilyen épület a polgármesteri hivatal „B” épülete, a rend­őrség épülete, a Nagy utcai régi GAMESZ-épület, a borzsovai közösségi ház, a művelődési ház, központi ügyelet épülete, illetve az általános iskola régi, „L” alakú szárnya. A munkák várhatóan ez év őszéig befejeződnek.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában