A KRESZ mindenkinek nagy mumus

A KRESZ mindenkinek nagy mumus
Nyíregyháza – Az Ópályiban élő Tömöri György jó pár évvel ezelőtt szerezte meg a jogosítványát, munkahelyére autóval jár, így napi szinten ül a volán mögé. Ettől függetlenül azt mondja, nem tudna levizsgázni KRESZ-ből.

Kavalecz Ivett és Kavalecz Klaudia testvérek, mindketten rendelkeznek vezetői engedéllyel. Mint a legtöbb dologban, abban is egyetértenek, hogy előzetes gyakorlás híján nem sikerülne újra levizsgázniuk és megadniuk a megfelelő számú helyes választ.

Kavalecz Ivett

 

Kavalecz Ivett

Gönczi József 1991-ben kapta kézhez a jogsiját, akkoriban még papíralapon vizsgáztak. – A KRESZ-vizsga első nekifutásra sikerült, ám a forgalmi vizsga csak másodjára – emlékezett vissza a férfi, aki hozzátette: „a lányom éppen KRESZ-vizsgára készül, valamelyik nap én is leültem a számítógép elé, ám tíz alkalomból tízszer nem sikerült teljesítenem a tesztet”.

Gönczi József

Munkácsi Máté öt éve rendelkezik vezetői engedéllyel, kérdésünkre határozott nemmel válaszolt. – Nagyon ritkán ülök a volán mögé, nem vagyok rutinos sofőr.

Munkácsi Máté

Csengeri Imre igazán rutinos autósnak számít, 1976-ban szerezte meg a jogosítványt. – Naponta vezetek, mondhatni, hogy edzésben vagyok. Igyekszem a KRESZ szabályai szerint vezetni. Úgy vélem, ma is megcsinálnám a KRESZ-tesztet.

Csengeri Imre

KM-TG
hirdetés