Sport

2013.09.16. 18:01

Apró különbség és szépséghiba: „csak” a gól maradt el

Kisvárda - Több mint három éves hazai veretlenségi sorozata szakadt meg a Kisvárdának.

Kisvárda - Több mint három éves hazai veretlenségi sorozata szakadt meg a Kisvárdának.

Révész Attila irányításával hazai pályán először szenvedett vereséget a kisvárdai futballcsapat. Továbbmegyünk, 2010. május 24., vagyis több mint három év elteltével maradt pont nélkül a várkerti katlanban a gárda. Legutóbb a megyei I. osztályban az Újfehértó nyert ott 2–1-re, szombaton a Siófok távozott három pont birtokában (2–0).

– Hazai pályán nehezen tudom elfogadni a vereséget, szerencsére mostanáig nem is volt ilyenben részem Kisvárdán – mondta Révész Attila, az NB II-es csapat szakmai igazgatója, akit láthatóan megviselt csapata bajnokságbeli első veresége. – El kell ismerni, az ellenfél abban bizonyult jobbnak, hogy türelmesen kivárta, amíg hibázunk, és a hibákat könyörtelenül kihasználta. Tavaly és azelőtt is előfordult velünk, hogy hátrányba kerültünk, akkor az volt a recept, hogy még nagyobb nyomást tudtunk helyezni az ellenfélre, és rendre fordítani tudtunk. Most ugyanígy alakult a meccs képe, azzal a szépséghibával, hogy nem tudtuk értékesíteni a helyzeteinket. Ugyanakkor megint kaptam egy olyan visszajelzést, hogy a csapat taktikailag, technikailag és fizikálisan is érett erre az osztályra, tehát továbbra sincs félnivalónk a folytatástól.

Hibázott a toldozott-foldozott összetételben szereplő védelem, a csapat három hazai meccsen pedig egyetlen gólt ért el, azt is a hátvédként bevetett Hegedűs Tibor. Mire lehet ebből következtetni?

Kapu előtt határozatlanok

Lakatos István pótlása nagy gondot okozott – felelte a szakvezető. – A helyettesnek szánt Molnár Róbert a héten betegeskedett a teljes meccset nem tudta vállalni, de amikor beállt, egyből felvette a meccs ritmusát. Horváth Lászlónak gyomorpanaszai voltak, benne azért bíztam, mert a Honvédban már játszott ebben a szerepkörben, sajnos most nem tudta megoldani a feladatot. A hazai eredménytelenségünkben szerepe van annak, hogy eddig nagyon erős csapatokkal találkoztunk otthonunkban, de az is igaz, olyan csatáraink vannak, akik a mezőnyben ügyesek, de a kapu előtt határozatlanok. Az itthoni meccseken, így a Tatabánya elleni szombati találkozón újra előtérbe kerülhet Dusan Pavlov centerjátéka. Összességében a vereség miatt nincs itt a világvége, sőt, a csapat kilencven százalékának teljesítményéről csakis elismerőleg tudok beszélni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!