Helyi közélet

2016.03.07. 17:49

Nincs városi telefon a MÁV (nagy)állomásán Kisvárdán

Kisvárda – Az elmúlt napokban informálódni szerettem volna Kisvárdán a MÁV (nagy) állomásán egy IC, vagy személyvonat indulásáról s a végállomásra érkezésről.

Kisvárda – Az elmúlt napokban informálódni szerettem volna Kisvárdán a MÁV (nagy) állomásán egy IC, vagy személyvonat indulásáról s a végállomásra érkezésről. A Magyar Telekom Nyrt, Kisvárda és Záhony térsége 2014/2015–ös telefonkönyvében a 16. oldalon a MÁV Magyar Államvasutak Zrt címszó alatt megadott telefonszámokat 45/415–136–os telefonszámot tárcsáztam, A tárcsázást követően a MÁV kisvárdai villamos álállomás jelentkezett be. A férfihang elmondta, hogy rendszeresen hívják ezt a számot, hiszen sokan érdeklődnek a személyvonatok indulásáról s a célállomásra érkezésről. Megpróbáltam egy másik számot, mely az Árupénztár Baross G. u 6 szám alatt volna (TF/506–083, és a T/F 506–084). Ezt az épületet már az elmúlt év végén lebontották.

A személyes jegyváltáskor megkérdeztem a pénztáros hölgyet –aki roppant kedvesen válaszolt–, hogy nincs városi telefonjuk, csak MÁV vonaluk van. De tájékoztatott arról is, hogy az interneten, vagy a MÁVDIREKT 06 (40) 49–49–49–es számon tájékozódhatom, s kapok információkat kérdésemre.

Hihetetlennek tartom, hogy nincs városi telefonvonalon elérhető száma Kisvárdán a (nagy) állomásnak. Gondolom, hogy az utazóközönség kulturált utazásának biztosítása mellett szükséges volna egy vezetékes vonalon, lévő telefonszám elérése.

Az utazáshoz szükséges információkat nem csak Felső–Szabolcsban, hanem a szomszédos Zempléni körzetben is szívesen vennék a leendő utazók. A kulturált utazás biztosítása, a szükséges s a legegyszerűbb és gyorsabb információ elérése érdekében ez is hozzátartozik.

- Vincze Péter-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában