Nyíregyháza hírei

2013.03.12. 07:35

Jegyzet: Földharc

A közelgő nemzeti ünnepünk különös pikantériát ad annak a küzdelemnek, amelyet a kormány folytat azért a (szerintem) teljesen jogos igény érvényesítéséért, hogy a magyar termőföldek hazai gazdálkodók kezében legyenek, maradjanak - Tarnavölgyi Gergely jegyzete .

A közelgő nemzeti ünnepünk különös pikantériát ad annak a küzdelemnek, amelyet a kormány folytat azért a (szerintem) teljesen jogos igény érvényesítéséért, hogy a magyar termőföldek hazai gazdálkodók kezében legyenek, maradjanak - Tarnavölgyi Gergely jegyzete . Az 1848-as forradalom során a magyarok (többek közt) a független felelős nemzeti kormány érdekében ragadtak fegyvert a Habsburg udvar ellenében. Akkor golyók süvítettek és szuronyok szikráztak, most jogszabályok és paragrafusok csapnak össze azért, hogy a magyar föld ne külföldi (főleg osztrák) spekulánsoké és oligarcháké legyen, hanem azé, aki nap mint nap megműveli: a dolgos magyar emberé.

A császári udvar, látván, hogy szorul a hurok, anno Jellasics horvát bánt küldte ránk, a „sógorok” (akiknek nem igazán tetszik a kormány által képviselt irányvonal) most az Európai Bizottságtól várják a segítséget. Mint ismeretes, 2014. május 1-jén lejár az a moratórium (amelyet Magyarország még a 2004-es EU-csatlakozáskor kapott, majd 2010-ben meghosszabbított), miszerint külföldi nem vásárolhat magyar földet. Az új földtörvény azt is igyekszik elérni, hogy a lejárat után is korlátozni lehessen a külföldiek földszerzési lehetőségeit. Kis túlzással azt mondom: ez most egy modernkori szabadságharc a magyar földekért, gazdákért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!