Nyíregyháza hírei

2015.03.09. 17:21

Bűnmegelőzési kiállítás a Korzóban

Nyíregyháza - Nyár végéig a megye városaiba is eljutnak a figyelemfelkeltő installációk.

Nyíregyháza - Nyár végéig a megye városaiba is eljutnak a figyelemfelkeltő installációk.

– Én nem akarok bűnöző lenni, olyan csúnya az a bácsi, inkább rendőrnéni leszek! – jelentette ki a szemüveges kislány a Korzó 3. emeletén látható paravánokat nézegetve, majd határozott léptekkel az installáció mögé lépett, és már mint egyenruhás mosolygott a társaira.

Szemmel láthatóan a Bem iskola másodikos diákjai nagyon élvezték, hogy egy kép erejéig a rend őrei lehetnek, akikre mindig lehet számítani, de akár az internetes, tetovált férfinak is „arcot adhattak”, aki nem feltétlenül jó szándékkal beszélget a világhálón fiatal lányokkal.

– A mobilparavánok a megyei rendőr-főkapitányság és Nyíregyháza önkormányzatának együttműködésében készültek el, célunk pedig nemcsak a bűnmegelőzésre felhívni a figyelmet, hanem pozitív példákat is bemutatni – hangsúlyozta dr. Tarcsa Csaba dandártábornok. A megyei rendőr-főkapitány lapunknak elmondta: az új típusú, az országban egyedülálló bűnmegelőzési paravánokat forgalmas helyeken szeretnék felállítani, hogy azok minél több emberhez, és főként fiatalhoz juttassák el az óvatosságra intő üzenetet. Így a Korzó után a NyírPlazába, majd a Kossuth térre, nyár végig pedig a megye városaiba is eljutnak a pályázati támogatásból elkészült táblák.

– A szabályok betartására neveljük a gyerekeket, s tudatosítjuk bennük, hogy a rendőrtől bármikor segítséget kérhetnek, de ugyanilyen fontos, hogy ismerjék a veszélyeket is, és ki tudják azokat kerülni – mondta Kovách Emese, a Bem iskola pedagógusa, és hozzátette: nagyon jó a kapcsolatuk a főkapitánysággal, a D.A.D.A. programban is részt vesz az intézményünk.

KM-BM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!