Sport

2014.08.19. 12:25

Ismerősökön át vezethet az út a főtáblára

Szerb ellen kezdett Fucsovics Márton, aki többeknek is visszavághat New Yorkban.

Szerb ellen kezdett Fucsovics Márton, aki többeknek is visszavághat New Yorkban.

Csupa-csupa ismerős, vagyis olyan játékos került, illetve kerülhet Fucsovics Márton (152. a világranglista) útjába az amerikai nyílt teniszbajnokság selejtezőjében, akivel már játszott a nyíregyházi teniszező. Mindez persze egyáltalán nem meglepő, hiszen Marci roppant sűrű versenymenetrendet tudott le az utóbbi hónapokban. Az elsőszámú magyar teniszezőt a kavilifikációban a 31. helyen emeltek ki.

Az első ellenfél a szerb Ilija Bozoljac (178.), akivel öt héttel ezelőtt találkozott az olaszországi Recanatiban, az ATP-challengertorna elődöntőjében. Akkor Bozoljac nyert 6:3, 7:6-ra, ha a szerdai mérkőzésen sikerült visszavágni New Yorkban, akkor lehet érdemes számolgatni, hogy kik lehetnek a következő ellenfelek.

Mi azért így is megnéztük. A második körben a moldovai Radu Albot (205.) és a francia Gregorie Borquier (197.) mérkőzés győztesével találkozhat a Fucsovics–Bozoljac találkozót abszolváló teniszező. Marci számára a moldovai sportoló az ismerős, vele tavaly Chisnauban, Davis-kupa-mérkőzésen játszott, és vesztett négy játszmában. Ha ezt a kört is sikerül venni, akkor négyesélyes a lehetséges ellenfelek kiléte, közülük hárommal is játszott már az kvalifikáció egyetlen magyarja. A brit James Wardhoz (131., a selejtező 15. kiemeltje) kellemes emlékek fűzik, hiszen éppen az ő legyőzésével könyvelte el élete első ATP-challenger-tornagyőzelmét, tavaly májusban Kínában.

Igaz, néhány nap múlva, a következő viadal első körében kísértetiesen hasonló eredménnyel vágott vissza Marcinak az Andy Murray után legmagasabban jegyzett brit teniszező. Ezen az ágon szerepel még a bosnyák Aldin Setkic (247.), vele szemben – még 2010-2011-ből – szintén 1–1-re ál Marci mérlege. Vincent Millot-tól (164.) viszont fájdalmas vereséget szenvedett a mi fiunk, hiszen az idei Australian Open selejtezőjének utolsó fordulójában, a főtáblára jutásért, szettelőnyben veszített a később a főtábnlán az első kanyart is túlélő franciával szemben.

Éppen időszerű és stílszerű lenne a visszavágás – persze, odáig el is kell jutni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!