Aranyporos popcorn, vörösbársony-gofri

Wolfgang Puck újdonságokkal várta a híres vendégsereget
Wolfgang Puck újdonságokkal várta a híres vendégsereget - © Fotó: AFP
Los Angeles – Harmincötféle étel közül válogathattak a világsztárok.

A 89. Oscar-díj-átadó 1500 vendége a ceremóniát követően a kormányzói bálban mulatott, amelyet a Dolby Színház épületének báltermében rendeztek meg, a szervezők pedig gondoskodtak arról, hogy a háromórás műsor alatt megéhező sztárok a legfinomabb csemegéket élvezhessék.

A válogatott finomságokról a híres Oscar-séf, Wolfgang Puck gondoskodott. A Variety beszámolója szerint 3500 miszótölcsér, hétkilónyi szarvasgomba, 160 kiló atlanti tonhal, 7500 garnélarák, 2375 perec, 4250 kézzel készült gnocchetti és hetven kiló rukkola is szerepelt az alapanyagok között.

A báli közönség megkóstolhatta a séf hagyományos ajánlatait, de Puck minden évben újdonságokkal is meglepi a sztárokat – így volt ez most is. Az idén a kaviár- és lazac-Oscar mellett aranyporos popcorn, cukorborsó-falafel és tarógyökértaco is volt garnélával és mangóval. A desszertkínálatban többek között lávatorta, vörösbársony-gofri és csokoládébüfé szerepelt Oscar-nyalókákkal és bonbonokkal. A szomjas vendégek whiskykoktélokat, Francis Ford Coppola borászatának különlegességeit és pezsgőket kortyolhattak.

Tízezer szál virággal, egyebek mellett bordó amarillisszel, piros papagájtulipánnal és fehér jácinttal díszítették a termet, a falakat, asztalokat és székeket pedig hófehér szaténnal borították be. A díszítés szépségét főleg az apró részletek adták, és persze Puck több mint harmincötféle ételből álló menüsora.

KM

Címkék: , ,hirdetés